‘Beleşçiler Geldi’ Diyerek Gazi Kızına Hakaret Eden Muavin Cezasız Kalmadı

‘Beleşçiler Geldi’ Diyerek Gazi Kızına Hakaret Eden Muavin Cezasız Kalmadı

Devletin kendilerine verdiği hak ile şehir içi ulaşımı ücretsiz sağlayan bir gazinin kızına kendini bilmez bir muavin ‘Beleşçiler geldi’ diyerek hakarette bulundu. Olaya sosyal medya üzerinden tepki gösterilmesi sonucu terbiyesiz muavin işinden atıldı ve

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

Etlik - Aşağı Eğlence - Bakanlık - Balgat arasında hizmet veren 263 no'lu özel halk otobüsünde devletin ücretsiz ulaşım hakkı verdiği gazi kızına araç biletçisi ‘Beleşçiler geldi’ diyerek hakarette bulundu. Sosyal medyada muavine büyük tepki gösterilirken, Ankara Mavi Özel Halk Otobüsçüler Esnaf Odası harekete geçerek muavinin işine son verdi ve hakkında soruşturma başlattı.

GAZİ KIZINA MUVAİNDEN HAKARET

Şehit, gazi yakınlarına, 65 yaş, engelli, refakatçi, emniyet mensuplarına, zabıta ve basın mensuplarına devlet ücretsiz otobüse binme hakkı tanışmıştır. Bu ücretsiz hizmet EGO otobüslerinde geçtiği gibi özel halk otobüslerinde de geçiyor. Devlet özel halk otobüslerine ücretsiz kullanımlar için para verirken özel halk otobüslerinde bulunan kendini bilmez muavinler bu hakka sahip kişilere beleşçi gözüyle bakıyor ve devamlı tartışmalar yaşanıyor. Bunun bir örneği de 263 no'lu hat güzergahında hizmet veren bir otobüste yaşandı devletin kendilerine verdiği hak ile şehir içi ulaşımı ücretsiz sağlayan bir gazinin kızına kendini bilmez bir muavin ‘Beleşçiler geldi’ diyerek hakarette bulundu.

ARAÇ BİLETÇİSİ İŞTEN MEN EDİLMİŞTİR

Sosyal medyada muavine büyük tepki gösterilirken, Ankara Mavi Özel Halk Otobüsçüler Esnaf Odası konu ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada biletçinin işine son verildiği belirtilirken, “Bugün, araçlarımızın birinde gazimizin yakını ile personel arasında yaşanan bir olay sosyal medya aracılığı ile Oda'mıza ve Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı tarafından Oda Başkanı'mıza iletilmiştir. Oda Başkanımız Gazi'mizi arayarak özür dilemiştir. Olaya derhal müdahale edilerek araç biletçisi işten men edilmiştir. Aracın olay anı kamera kayıtları da EGO yetkilileri ile birlikte incelenmek ve en ağır ceza uygulanmak üzere istenmiştir.

EN UFAK SAYGISIZLIĞI KABUL EDEMEYİZ

Bizim de son derece hassas olduğumuz bu konuda ne gerekiyorsa yapılacaktır. Şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve aileleri bizim başımızın tacıdır. Onlara yapılacak en ufak bir saygısızlığı bizim de kabul etmemiz mümkün değildir. Şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve aileleri ile ilgili her projeye destek olan esnaflarımızın tamamına bu olay üzerinden yapılan hakaretleri de doğru bulmuyoruz. Zira hiçbir esnafımızın böyle bir olayı tasvip etmesi mümkün değildir.” ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.