Belgesi Olmayan Ustalara Ceza

Belgesi Olmayan Ustalara Ceza

Habervaktim’e inşaat sektörünü değerlendiren Umumi İnşaatçılar ve Çalışanlar Federasyonu Başkanı Cengiz Aslan, “Daire fiyatları pahalı ama TOKİ’nin yaptığı evlerde çok pahalı. Devletin hazine arsasına ücret ödemeden çok pahalıya ev satıyorlar” dedi.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Ankara İnşaat Sanatkârları Esnaf Odası Ali Hikmet Velioğlu ve Umumi İnşaatçılar ve Çalışanlar Federasyonu Başkanı Cengiz Aslan gazetemize Ankara inşaat sektörünü değerlendirdi. Yılların ustaları TOKİ’nin evlerinin çok pahalı olduğunu belirterek devlet hazinesi üzerine yapılan evleri vatandaşların almakta zorlandığını belirtti.

ULUS’TA BULUŞMAK DAHA CAZİP

“Ulus’ta Düşeş Kahvemiz var orada hala bekleyen ustalar oluyor” diyen Ali Hikmet Velioğlu,  “Belediyenin yaptığı yere kimse gitmek istemiyor. Sabah gidiyorum 4 tane güvenlikçi var orada 2-3 tane adam ya var yo yok. İşçi sormak için kimse oraya gitmediği için oraya gidende fazla olmuyor. Ulus uzun zamandır buluşma yeri olduğu için daha çok oraya geliyor ustalar ameleler” diye konuştu. 

İŞLERİMİZ BÜYÜK ÖLÇÜDE DURDU

Çok katlı binaların eski ustalara darbe vurduğunu söyleyen Velioğlu, “Ankara’nın eski yapılaşması değişti biz önceden binalar yapıyorduk, yap-sat yapıyorduk. Şimdi iş değişti hem çok katlı yapılıyor hem de şirketler ve TOKİ üzerinden inşaatlar yapılıyor. Önceden biz 5-6 katlı binalar yapıyorduk. Çok katlı binaların yapılmasıyla birlikte bizim işlerimizde büyük ölçüde durdu. Ben Keçiören’de ikamet ediyorum orada şimdi yeni bloklar yapıldı, 650 bin lira istiyorlar. Ev fiyatları aşırı şekilde arttı” dedi.

BELGESİ OLMAYAN USTAYA CEZA

Belgesi olamayan ustalara ve mal sahibine ceza yazılacağını belirten Cengiz Aslan, “Marmara depreminin ardından inşaat sektöründe büyük değişim yaşandı. İnşaatların kurslara gitmesi yönünde teşvik yaşandı. İnşaatta en çok bilinmesi gereken meslekler kalıp, demir, duvar. Depremde binalar çökerken depremin gücünden değil, bizim eksik ve yanlış yapmamız nedeniyle çöküyor binalar. Bunun eğitiminin ve kursunun ustalara verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Belgesi olmayan ustaya da ceza uygulanacak iş sahibine de ceza uygulanacak” ifadelerini kullandı.

TOKİ EVLERİ PAHALI SATIYOR

TOKİ’de ev fiyatlarının sanılanın üstünde pahalı olduğunu söyleyen Aslan, “Özel sektörde herkes kafasına göre fiyat belirliyor bence kamu bu işe el atmalı. Arsa değerine göre ev fiyatları belirlenmeli. Daire fiyatları pahalı ama TOKİ’nin yaptığı evlerde çok pahalı. Devletin hazine arsasına ücret ödemeden çok pahalıya ev satıyorlar. Vatandaş bu konuda ev edinmekte zorlanıyor. İnşaat maliyetinden ziyade diğer maliyetler ev fiyatlarını yükseltiyor” şeklinde konuştu.   

 

     

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.