Belirsizlik Sürüyor

Belirsizlik Sürüyor

Ligde devre arasından sonra maçların oynanmayacağı İnönü Stadı'nı kullanan Hacettepe ve Yeni Altındağ Belediyespor'un iç saha maçlarını nerede yapacağı hala belli değilken stadın ne zaman yıkılacağı ise hâlâ netleşmedi.

Devre arasından sonra maçların oynanmayacağı İnönü Stadı'nı kullanan Hacettepe ve Yeni Altındağ Belediyespor'un iç saha maçlarını nerede yapacağı hala belli değilken İnönü Stadı'nın ise ne zaman yıkılacağı henüz netleşmedi.
1967 yılında kullanıma açılan Cebeci semtindeki 37 bin 500 kişi kapasiteli stadyum, Ankara takımlarına uzun yıllar ev sahipliği yaptı. Ankara'da ilk milli maçın da oynandığı İnönü Stadı'na, 2012'de Spor Genel Müdürlüğü (SGM) uzmanları tarafından 'çürük' raporu verildi. Yerine AVM ve otopark yapılacağı iddiaları ile gündeme gelen stadyumun 56 bin metrekarelik arsası, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) devredildi. TOKİ tarafından İnönü Stadı'nın yerine, Kredi Yurtlar Kurumu için 3 bin 500 yüz yataklı bir öğrenci yurdunun inşa edilmesi bekleniyor. Devir işlemelerinin kısa süre önce tamamlandığı stadın ne zaman yıkılacağı ise henüz belli değil.

STAT BÖLÜMÜ BOŞ GÖRÜNÜYOR

dscn4702.jpg

Hacettepe ve Yeni Altındağ Belediyespor Kulüplerinin kullandığı Cebeci İnönü Stadı'nın, güvenlik sertifikası, ilk devre maçlarını kapsıyor. İkinci devrenin açılmasına sayılı günler kala kulüplerin, bu statta maçlarını oynamaya devam etmesi için Ankara Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün güvenlik sertifikasını yenilemesi gerekiyor. Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu'nun internet sitesinde iki takımın da sezonun ikinci yarısında iç sahada oynayacakları maçlarda stat bölümü boş görünüyor.

MUHTAR: BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

dscn4701.jpg

İnönü Stadı'na ev sahipliği yapan Erzurum Mahallesi'nin 14 yıllık muhtarı Yılmaz Çetin, "İnönü Stadı'nın ne zaman yıkılacağını biz de bilmiyoruz. Stadyumun ne zaman, hangi tarihte yıkılacağı konusunda bir belirsizlik var." dedi. İnönü Stadı'nın henüz kapanmadığını aktaran Muhtar Yılmaz, "Ben sabahları erken saatlerde koşu yapmak için stadyuma gidiyorum. Geçen senelerde sabah saatlerinde insanlar burayı koşmak için kullanırdı. Bu sene kimseye rastlamadım. Buranın yurt olarak değerlendirilmesi de çok önemli tabii ki ama bir spor tesisinin Cebeci'de bulunması da bizim açımızdan çok büyük bir şanstı." ifadelerini kullandı. Devre arasından sonra stadyumda maçların oynanmayacağını söyleyen Yılmaz, "İnönü Stadı ne zaman yıkılacak yerine öğrenci yurdu ne zaman yapılacak. Bu konuda benim de bir bilgim yok" dedi.

ESNAF GERİ DÖNER

İnönü Stadı'nın yer aldığı Geçit Sokak'ta esnaflık yapan vatandaşlar ise uzun süredir stadyumun yıkılmasını beklediklerini belirtti. Stadyumun karşısındaki bazı dükkânların kapandığı aktaran mahalle sakinleri ise, stadın yerine TOKİ tarafından öğrenci yurdunun inşa edilmesi durumunda dükkânlarını kapatan esnafın geri döneceği kanısında.

HENTBOL DA ETKİLENECEK

İnönü Stadı'nın 56 bin metrekarelik arazisinde futbolun yanı sıra hentbol, okçuluk ve judo sporlarının da yapıldığı merkezler bulunuyor. Stadyumun hemen yanı başında yer alan Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nun da İnönü Stadı ile birlikte yıkılacak. Ankara'daki tüm hentbol alt yapı takımlarına ve okul maçlarına ev sahipliği yapan salonun yıkılacak olması öğrenci velilerini rahatsız etti. Veliler, Ovacık'a inşa edilen yeni hentbol salonunun uzakta kaldığını kaydederek, Cebeci'deki salondan memnun olduklarını söyledi.

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.