Belko Air’e indirim talebi

Belko Air’e indirim talebi

Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna'nın 2018'de toplu taşımaya zam yapılmayacağını açıklamasının ardından gözler şehir merkezi ile havaalanına 11 TL'ye yolcu taşıyan 442 No'lu hatta çevrildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın 2018 yılında toplu taşıma ücretlerine zam yapmayacağını açıklamasının ardından gözler şehir merkezi ile Esenboğa Havaalanı'na 11 TL'ye yolcu taşıyan Büyükşehir'e bağlı Belko Air tarafından işletilen 442 No'lu havaalanı yolcu taşıma aracına çevrildi.  2013 yılından beri faaliyette olan bu hattın kullanıcıları, bilet fiyatındaki pahalılığa dikkat çekerek Başkan Tuna'dan bu hattaki bilet fiyatında düzenleme yapılmasını istedi.     

2013'TE 5.25 TL İKEN 2017'DE 11 TL OLDU 

Büyükşehir'e bağlı 442 No'lu toplu taşıma aracını şehir merkezi ile havaalanı ulaşımında 2013 yılından beri aktif bir şekilde kullandığını anlatan bir hat yolcusu, "İlk yıllarda bilet ücreti 5.25 TL idi. Daha sonra bu fiyat 8 TL'ye yükseldi. Daha sonra ise 10 liraya çıktı. Geçtiğimiz sene ise bilet fiyatına 1 TL daha zam yapılarak ücret 11 TL oldu. Biz bu ücreti çok buluyoruz. Çünkü Esenboğa Havaalanı'ndan kilometrelerce uzaklıkta olan Çubuk'a EGO bilet ücreti 3.40 TL, Akyurt'a ise 3.30 TL. Bunları karşılaştırırsak aradaki uçurumu daha iyi görebiliriz. Onun için Mustafa Başkanımızdan bu konuda da Ankaralılar yardımcı olmasını istiyoruz" dedi.  

DURAK SAYISINDA ARTIŞ TALEBİ

Hattın kullanıcılarının rahatsız olduğu diğer bir mesele ise azaltılan durak sayısı. AŞTİ-Esenboğa Havaalanı arasındaki durak sayısının 4'e düşürülmesi de yolcuları zor durumda bırakıyor. Şehir merkezinden havaalanına gitmek isteyen yolcular AŞTİ, Kızılay GAMA İş Merkezi Önü, Tren Garı ve Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünden binebiliyor. Bu noktaların haricinde yolcu alınmıyor. Yolcular, havaalanına yakın Başkent'in kuzeyindeki ilçelerden yani Kalecik, Akyurt, Çubuk, Pursaklar, Kuzey Ankara ve Hasköy'den gelen kişilerin bu otobüse binebilmek için en yakın AKM'ye gitmesi gerektiğini söylüyor. Vatandaşlar, "Havaalanı'nın yakınındayken ve o yol güzergahında iken bu otobüslere binmek için Ulus'a mecbur bırakılmamız bizi üzüyor" diyor.      

BELKO AİR'DE HALA MELİH GÖKÇEK'İN İZLERİ DURUYOR

belko-air-melih-gokcek-guncelleme-olmadi.png

Öte yandan Büyükşehir'e bağlı Belko Air'in sitesinin güncellenmediği ortaya çıktı. Geçtiğimiz aylarda Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Melih Gökçek'in bilgilerinin internet sitesinde hala yer aldığı ve sitedeki 'Başkanın Mesajı' bölümünde Melih Gökçek'in sözlerine yer verildiği görüldü. Sitede Büyükşehir Belediyesi'nin yeni belediye başkanı Mustafa Tuna'nın olmaması dikkat çekti. Ayrıca telefon operatöründeki fiyat tarifesinin de güncellenmediği öğrenildi. Fiyat tarifesini öğrenmek için 4440312 numarayı arayan kişiye operatör tarafından bilet ücretinin 10 TL bilgisi verildiği kaydedildi. Müşteri hizmetleri ise biletin 11 TL olduğunu; ancak operatörün güncellenmediğinden dolayı bu sıkıntının yaşandığını belirtti. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum