Berberler saça göre makas vuruyor

Berberler saça göre makas vuruyor

Ankara Berberler Odası’nın tıraş fiyatlarına yaptığı yüzde 45’lik zam vatandaştan döndü. Berberler vatandaşların fiyatları çok bulmasına karşılık olarak yeni fiyatlar yerine serbest piyasa uygularken, saça ve kişiye göre makas vuruyor.

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın 2024 yılı için belirlemiş olduğu yeni fiyat tarifesi 1 Ocak itibari ile uygulamaya girdi. Ancak Ankara’daki berberler yeni fiyatlara uymayarak serbest piyasa uyguluyor. Berberler, tarifeden hem vatandaşların hem de kendilerinin memnun kalmadıklarını belirterek, Berberler Odası’nın söylemiş olduğu fiyat tarifesini uygulamalarının mümkün olmadığını dile getirdiler.

fiyat-listesi.jpg

BERBERLER SERBEST PİYASA UYGULUYOR

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın yeni yıl için belirlemiş olduğu tarifeye, berberler uymadı. Yeni yılla birlikte Ankara Berberler Odası, fiyatlara yüzde 45’e yakın bir zam yapmıştı. Yeni tarifeye göre saç kesimi, birinci sınıf berberlerde 310 TL, ikinci sınıf berberlerde 240 TL, üçüncü sınıflarda ise 180 TL olarak uygulanacağı duyurulmuştu. Fakat Ankara’daki berberler uygulamaya uymayarak serbest piyasa uyguluyor. Saç kesimi, 80 TL ila 150 TL, sakal kesimi ise 50 TL ila 100 TL arasında değişiyor.

berberr.jpg

“TARİFEYİ UYGULAMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL”

Yeni yıl itibari ile başlayan yeni fiyat tarifesi hakkında konuşan berberler, “Yapılan zamlar her geçen gün boynumuzu büküyor. Dün 10 TL’ye aldığımız cımbızı ertesi gün aynı fiyata alamıyoruz. Tarifedeki fiyatları maalesef müşterilere yansıtamıyoruz. Yansıttığımız zaman vatandaşlar tepki gösteriyor, işimizi yapamıyoruz. Ekmek götürmememiz gereken bir evimiz var. O yüzden uygun fiyatlarla işimizi yapmamız gerekiyor. Berberler Odası’nın söylemiş olduğu fiyat tarifesini uygulamamız mümkün değil” diyerek tarifeden hem vatandaşların hem de kendilerinin memnun kalmadıklarını belirttiler.

berber.jpg

“UYGUN KUAFÖRE GİDİYORUZ”

Nerede uygun berber varsa orayı tercih ettiğini dile getiren müşteri Engin Yıldız, “Mevcut durumda asgari ücretli bir kişinin belirlenen ücretleri vermesi çok zor. Bu yüzden insanlar artık evinde tıraş oluyor. Açıkçası mevcut tarifelerin uygulanması durumunda dar gelirliler olarak daha çok üçüncü sınıf ya da merdiven altı berberleri tercih etmek durumunda kalacağız. Artık kuaförlerde sadece saç tıraşı oluyoruz. Sakal tıraşını evde kendimiz yapıyoruz. Çünkü bu ekonomide biraz daha bütçemizi düşünmek zorundayız. Kuaförün ustalığına vesaire bakmadan tamamen ekonomimizi düşünerek hareket ediyoruz. Nerede uygun kuaför varsa olabildiğince oraya gitmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.