BETONLAŞMAYA FİDANLI ÖNLEM

BETONLAŞMAYA FİDANLI ÖNLEM

Ankara’nın her geçen gün betonlaşması ve yeşil alanın azalması en çok fidancılara yaradı. 20 yıldır fidancılık işi yapan Adem Bostan, insanların doğal hayata büyük bir özlem duymasından dolayı fidan satışlarında büyük bir artışın yaşandığını kaydetti. Baş

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Ankara Kalesi’nin eteğinde 20 yıldır fidancılık işi yapan Adem Bostan, Başkent’te meyve ve çam fidanlarına talebin son yıllarda oldukça arttığını söyledi.
İNSANLAR KENDİ DOĞAL ORTAMINI OLUŞTURUYOR
Ankara’nın giderek betonlaşması sebebiyle insanların doğal bir ortama hasret duyduğunu kaydeden Bostan, “Kentleşme sonucu her yer beton haline geldi. Bize gelen müşteriler bu durumdan oldukça yakınıyor. Yeşil alanların ve doğal ortamların azalmasına çok üzülüyorlar. Onun için şimdi insanlar kendi doğal ortamını kendi oluşturmaya çalışıyor. Buradan çeşitli fidan türlerini alarak imkanı kısıtlı olanlar evinde küçük bir bahçe ortamı oluşturuyor. Maddi durumu el verenler ise hobi bahçesi alarak oraya fidan dikiyor. Betonlaşmanın oluşturduğu olumsuz psikolojiden bu şekilde kurtuluyorlar. Bu durum ise bizim satışlarımızı oldukça etkiliyor” dedi.
EN FAZLA RAĞBET CEVİZE
Başkentlinin evinde ya da bahçesinde doğal bir ortam oluşturmak için genelde tercih ettiği fidan türlerinden de bahseden Bostan, “Bu senenin en popüler fidan türü ceviz. Cevizin hem kıymetli olması hem pahalı olması vatandaşı bu ağaca yönlendiriyor. O yüzden bu aralar en çok ceviz satılıyor. Ankara’da giden diğer ürünler ise meyve fidesi. Meyvelerden ise daha çok elma, armut, kayısı tercih ediliyor. Çam ağacına da büyük bir talep yaşanıyor. Çamın her çeşidini müşterilerimiz almaya çalışıyor” diye konuştu. Ağaçların kalitesi konusunda vatandaşlara birtakım uyarılarda da bulunan Bostan, “Sertifikalı ürün alınmalı. Sertifikasız ürün olduğu zaman aşıdan kaynaklı sıkıntı çıkabiliyor” şeklinde konuştu.    

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.