BEYAZ RAHMET ZAMLA GELDİ

BEYAZ RAHMET ZAMLA GELDİ

Ülkemizdeki yoğun kar yağışının ardından meyve ve sebze taşıyan nakliye araçlarının yolda kalarak Ankara’ya ulaşamaması, Başkentlinin mutfağına zam olarak yansıdı.

OLUMSUZ HAVA ZAM GETİRDİ
Habervaktim, Tarihi Ulus Hali’ne giderek ürünlere yeni gelen zamlar hakkında esnafın ve vatandaşın nabzını tuttu. Hal esnafı Yılmaz Taş, meyve ve sebzeye gelen büyük orandaki zammı olumsuz hava koşullarına bağladı. Taş, vatandaşın belini büken artan zamma üzüldüklerini belirterek, kendilerinin de toptancıdan ürünleri pahalıya aldıklarını belirtti.
SEBZE-MEYVE VATANDAŞA LÜKS OLDU
Ulus Hali’nin bir başka esnafı Seyfettin Koyuncu ise kar yağışından dolayı ürünlerin biraz daha zamlanacağını söyledi. Hale alışverişe gelen ancak fiyat pahalılığından dolayı gazetemize yakınan Ahmet Yıldız adındaki vatandaş, “Fiyatlar almış başını gidiyor. Artık meyve ve sebze yemek de lüks hale geldi. Yakında tek tek ürün almaya başlayacağız galiba” dedi. 

 

Fotoaltı: Domates 4-5 liradan 7-8 liraya, fasulye 5 liradan 7-8 liraya, limonun filesi 2.5 liradan 4 liraya, biber 5 liradan 7 liraya, patlıcan 3.5 liradan 5 liraya yükseldi.

 

OSMAN AKDOĞAN/ANKARA-

Yurdu etkisine alan kar yağışı ve olumsuz hava şartları Başkentli vatandaşın mutfağına zam olarak girdi. Kar, fırtına ve tipiden dolayı sebze ve meyve kamyonlarının yolda kalması, ürünlerin fiyatlarını aniden artırdı. Vatandaş başta yeşil soğan, domates, limon, biber ve roka gibi birçok ürünün yeni gelen zamlarla birlikte yanına dahi yaklaşamaz oldu. Pazara, markete giden vatandaş pazar çantasını dolduramadan evine dönmek zorunda kaldı.
ALICI DA SATICI DA ZAM DERTLİSİ
Tarihi Ankara Ulus Hali’ne giden ekibimiz, meyve ve sebzeye gelen zamlarla birlikte hem esnafın hem de vatandaşın nabzını tuttu. Satıcılar, yeni gelen zamları olumsuz hava koşullarına bağladı. Alıcılar ise birkaç gün içinde sebze ve meyveye gelen aşırı zam hakkında gazetemize dert yandı. Yıllardır hal esnafı olan Yılmaz Taş, “Bu sebzeler soğuğa dayanıklı değil. Dayanma süreleri kısa olmasından ve hava koşullarından dolayı fiyatları arttı. Ürünlerdeki artışlar nakliyenin gecikmesinden kaynaklanan bir zam. Bu artışa biz de üzülüyoruz. Bizim elimizde olan bir şey yok, toptancıdan biz de pahalıya alıyoruz” dedi.
YENİ GELEN ZAM CEP YAKIYOR
Yılmaz Taş, olumsuz hava şartlarından dolayı fiyatı artan ürünleri şöyle sıraları: “Domatesin salkımı 4-5 liradan 7-8 lira oldu. Fasulye 5 liraydı şimdi 7-8 lira oldu.  Limonun filesi 2.5 liraydı 4 lira oldu. Biber 5 liraydı 7 lira oldu. Patlıcan 3.5 liraydı 5 lira oldu. Pırasa 2 liraydı 3 lira oldu. Lahana 2 liraydı 2.5 lira oldu. Soğan 1.5 liraydı 2 lira oldu. Mandalina 1.5 liraydı 2 lira oldu. Çilek 8 liraydı 10 lira oldu.”
FİYATLAR DAHA DA ARTACAK
Ulus Hali’ndeki diğer bir esnaf Seyfettin Koyuncu ise artan zamlardan dolayı vatandaşın şikayetçi olduğunu ve çoğu kişinin alışveriş yapmadan tezgahtan ayrıldığını söyledi. Koyuncu, fiyatların daha da artabileceğini belirterek zamlanan ürünlerden öne çıkanları şöyle sıraladı: “Yeşil soğan 3 TL idi 15 TL oldu. Marulun kasası 4 TL idi 15 TL oldu. Iceberg 6 TL idi 20 TL oldu. Kıvırcık 4 TL idi 15 TL oldu. Rocanın kasası 4 TL idi 20 TL oldu. Havuç ve turp 60 kuruştan 2 TL’ye yükseldi. Lahanada 2 TL’den 4 TL oldu.”

LÜKS HALE GELDİ

Tarihi Ulus Hali’ne alışverişe gelen Ahmet Yıldız adındaki bir vatandaş da gelen zamlara tepki göstererek, “Fiyatlar almış başını gidiyor. Artık meyve ve sebze yemek de lüks hale geldi. Yakında tek tek ürün almaya başlayacağız galiba. Hali, pazarı, marketi geziyoruz bir şey almadan geri dönüyoruz” dedi.   

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.