Beytepe Hastanesi’nin ulaşım sorunu çözüldü

Beytepe Hastanesi’nin ulaşım sorunu çözüldü

TSK'dan alınıp halkın hizmetine açılan Beytepe Murat Erdi Eker Devlet Hastanesi'ne gitmekte zorluk yaşayan hastaların, ulaşım sorunu nihayet çözüldü. Beytepe'de bulunan hastaneye toplu taşımayla da rahatlıkla ulaşılabilecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) bünyesinde bulunan Beytepe Askeri Hastanesi, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin ardından, Sağlık Bakanlığı'na bağlı Kamu Hastaneler Birliği 3. Bölge Genel Sekreterliği'ne devredilmiş, geçmiş yıllarda Şırnak’ta şehit düşen J. Sağ. Asb. Kd. Çvş. Murat Erdi Eker’in ismi hastaneye verilmişti. Aylar önce halkın hizmetine giren bu hastaneye, ulaşım imkanlarının kısıtlı olmasından dolayı bazı hastalar faydalanamıyordu. Girişimlerin ardından ulaşım sorunu da çözülmüş oldu. 

ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜLDÜ
Beytepe Murat Erdi Eker Devlet Hastanesi'ne Başkent'in dört bir yanından rahatlıkla ulaşabilme imkanı sağlandı. Muhabirimiz, en kısa sürede hastaneye nasıl ve ne şekilde ulaşılabileceğini araştırdı. Buna göre hastaneye toplu taşıma ile ulaşmak için 5 yol bulunuyor. 

ULAŞIM İÇİN 5 KESTİRME SEÇENEK
1- Ulus Opera istasyonundan 191 numaralı Büyükşehir Belediyesi'ne ait EGO araçları hastaneye gidiyor. 
2- Keçiören, Sincan ve Batıkent yönünden gelmek isteyen vatandaşlar ise Keçiören Metrosu, Sincan Batıkent Metrosu ile Kızılay’a ulaştıktan sonra, Kızılay’dan Çayyolu Metrosu’na binip, Koru Metro istasyonunda iniyor. Daha sonrasında ise 584 numaralı EGO otobüsüne binerek rahat bir şekilde hastaneye ulaşabiliyor.  
3- Etimesgut Bağlıca yönünden gelmek için de 597 numaralı EGO'ya  biniliyor.  Bağlıca Mahallesi - Koru Metro istasyonu otobüs hattı ile Koru Metro istasyonuna ulaştıktan sonra buradan da 584 numaralı toplu taşıma araçları ile ulaşılabiliyor. 
4- AŞTİ yönünden gelmek için de Ankaray (Hafif Raylı Sistem) yardımı ile Kızılay’a gidilip, Kızılay’dan Çayyolu Metrosu ile Koru Metro İstasyonunda inilip Koru Metro İstasyonu’ndan 584 numaralı büyükşehir belediyesine ait otobüsler ile ulaşabiliyor. EGO'ya ait 584 numaralı araçlar her yarım saatte bir kalkıyor. 
5- Beytepe Murat Erdi Eker Devlet Hastanesi'ne kendi şahsi aracıyla gelmek isteyen vatandaşlar için de geniş bir ücretsiz otopark imkanı sağlanıyor. Hastane 134 bin 800 metrekare genişliğinde arsası bulunuyor.  

18 ALANDA POLİKLİNİK BULUNUYOR
669 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile  26 Ağustos 2016 tarihinde  Sağlık Bakanlığına devir olunan Beytepe Murat Erdi Eker Devlet Hastanesi'nde şu poliklinikler bulunuyor: Cildiye Polikliniği, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği, Aile Hekimliği Polikliniği, Enfeksiyon Hastalıkları Polikliniği, Göğüs Hastalıkları Polikliniği, İç Hastalıkları Polikliniği,  Kardiyoloji Polikliniği, Nöroloji Polikliniği, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği, Sigara Bıraktırma Polikliniği, Genel Cerrahi Polikliniği, Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği, Üroloji Polikliniği, Göz Hastalıkları Polikliniği, Plastik Cerrahi Polikliniği, KBB Polikliniği, Ortopedi Polikliniği, diş polikliniklerinde de; Ortodonti Uzmanlığı, Ortez-Protez Uzmanlığı ve iki adet de tecrübeli diş hekimi.

100 YATAKLI HASTANE
Hastanede, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile koordineli olarak tüm Biyokimya ve Mikrobiyoloji tetkikleri çalışılmakta, yine aynı hastane ile koordineli olarak patolojik tetkikler de yapılıyor. Ayrıca Radyoloji Servisinde Açık MR, Bilgisayarlı Tomografi, Ultrasonoğrafi,  Kemik Dansitografisi ve  Direkt Grafi çekimleri, diş için panoramik çekim yapılıyor. Modern Ameliyathane ve Yoğun Bakım altyapısı olan hastanede ameliyat da gerçekleştiriliyor. 100 yataklı hastane büyük bir ihtiyaca karşılık veriyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.