Bıçaklı saldırıda perde arkası: Ünal'ın abisinden 2 şok iddia!

Bıçaklı saldırıda perde arkası: Ünal'ın abisinden 2 şok iddia!

Sincan’da sınıf arkadaşı Nurullah D.’nin bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybeden lise öğrencisi Hüseyin Ünal’ın ağabeyi Nasip Ünal, olay günü ve öncesiyle ilgili şok iddialarda bulundu.

Geçtiğimiz haftalarda Sincan Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi öğrencilerinden Nurallah D.’nin sınıf arkadaşı Hüseyin Ünal’ı bıçaklayarak öldürmesi olayının yankıları sürüyor.

Sınıf arkadaşının bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki Hüseyin Ünal’ın ağabeyi Nasip Ünal, olay günü ve öncesiyle ilgili şok iddialarda bulundu.

imgpsh-fullsize-anim.jpg

“BEN SADECE UYAR DEMİŞTİM”

Acılı ağabey Nasip Ünal, katil zanlısının kız arkadaşının azmettirici olarak yargılanmasını istedi. Ünal, “Katil zanlısının kız arkadaşı, Hüseyin yoğun bakımdayken annesi ile birlikte hastaneye geldiler. Orada bize kendini açıklarken aslında suçunu itiraf etti. Bizim yanımıza gelip ’Ben sadece uyar demiştim’ diye açıklama yaptı“ şeklinde konuştu. Olaydan bir gün önce katil zanlısının kız arkadaşı ile birlikte Hüseyin Ünal’ın olduğu sınıfa girip, “Dışarı çık, biz yalnız kalmak istiyoruz” dediği, Ünal’ın “Burası bir okul” diye tepki göstermesi üzerine aralarında tartışma yaşandığı ortaya çıkmıştı.

azmettirici-olarak-yargilansin.jpg

AZMETTİRİCİ OLARAK YARGILANSIN

Katil zanlısının kız arkadaşının azmettirici olarak yargılanması gerektiğini savunan ağabey Nasip Ünal, şöyle konuştu: “Kızın yakın arkadaşları da mesajları gördüklerini bize söyledi. Kesinlikle katil zanlısına yönelik bir azmettirme mevcut olduğunu düşünüyoruz. Sınıfta tartışma olduktan sonra katil zanlısının kız arkadaşı ‘bunun altında mı kalacaksın’ gibi şeyler söylüyor. Bu şekilde katil zanlısını baskı altına alıyor. Biz bu kişinin de azmettirici olarak yargılanmasını ve hak ettiği cezayı almasını istiyoruz.”

saglik-ocagi-mudahalesi-gecikti.jpg

SAĞLIK OCAĞI MÜDAHALESİ GECİKTİ

Nurullah D., okuldaki tartışmadan bir gün sonra Tuna Parkı’na çağırttığı Hüseyin Ünal’ı bıçaklayarak, öldürmüştü. Abi Ünal, parkın yanı başındaki Sağlık Ocağı ile ilgili “Sağlık Ocağı’ndan yardım isteniyor ama kimse gelmiyor“ iddiasında bulundu.

fark-etmezs.jpg

“ŞİKAYET EDECEĞİM” DEYİNCE BİR KİŞİ GELİYOR

Parkta bulunan bir kadının yardım etmeye çalıştığını daha sonra sağlık ocağına haber verdiğini ama sağlık ocağı müdahalesinin çok geç geldiğini iddia eden Nasip Ünal, “Parkta bulunan bir hanımefendi yardım etmeye çalışıyor. Birkaç bıçak darbesi olduğu için gördüğü yaraya müdahale etmeye çalışıyor ama bu süreçte diğer yaralardan kan kaybı yaşanıyor. Müdahale eden hanımefendi çok yakında bulunan sağlık ocağından yardım istiyor ama kimse gelmiyor. Kadın en son şikayet edeceğini söyleyince müdahale etmek için bir sağlık çalışanı geliyor fakat gelirken gazlı bezini düşürdüğü için tam müdahale edemiyorlar. Tüm bu süre içerisinde ambulans da gelmiyor” dedi.

uyusturucu-ara-basligi.jpg

UYUŞTURUCU İDDİASI

Nasip Ünal, katil zanlısı Nurullah D.’nin uyuşturucu kullandığını Hüseyin’in arkadaşlarından öğrendiğini de şu sözlerle ileri sürdü: “Olay gerçekleştikten sonra Hüseyin’in arkadaşları hastaneye geldi. Okul arkadaşları zanlının daha önceden de uyuşturucu kullandığını ve bunu okulda bizzat kendisinin söylediğini anlattılar. Bunu sadece birkaç arkadaşı değil neredeyse hepsi bize söyledi.”

haince-tuzak-ara-basligi.jpg

HAİNCE TUZAK KURULDU

Ağabey Nasip Ünal, kardeşi Hüseyin’in halterci olduğunu belirterek katil zanlısının alt edemeyeceğini bildiğini ve bu yüzden haince bir plan yaptığını şu sözler ile aktardı: “Benim kardeşim halterciydi. Katil zanlısı alt edemeyeceğini bildiği için bir tuzak kurmuş. Hüseyin’i kendi arkadaşları ile parka çağırtmış. Kardeşim parka gelip zanlıyı gördüğünde ‘kavga etmek istemiyorum’ diyor. Zanlı ‘ben istiyorum’ deyip Hüseyin’e fırsat vermeden hain bir şekilde saldırıyor. Hüseyin bıçağı görmüş olsa canını kurtarma adına oradan uzaklaşırdı. Ama buna bile fırsat vermeden sakladığı bıçak ile saldırıyor. Kesinlikle savurma, korkutma ve zarar vermeye yönelik değil. Birkaç sefer bıçaklı saldırıda bulunuyor.“

tuzak-kuranlar-da-ceza-alsin.jpg

TUZAK KURANLAR DA YARGILANSIN

Nasip Ünal, katil zanlısına yardım eden ve Hüseyin’i tuzağa düşüren kişilerin de gereken cezayı almasını istediklerini ifade etti. Ağabey Ünal, “Kardeşimi parka kendi arkadaşları çağırıyor. Hüseyin kavgacı bir çocuk değildi. Durumdan haberi olsa zaten oraya gitmezdi. Bunu bilen katil zanlısı da bu nedenle arkadaşlarına çağırtıyor. Hüseyin parka doğru giderken 2 kişi de kaçmasın diye arkasından takip ediyor. Bunların hepsi planlanmış. Kardeşime resmen tuzak kurmuşlar. Olay gelişip kardeşim bıçaklanınca bunun etkisiyle bağırıyor. Zanlı ile birlikte arkadaşları da kaçıyor. Bu şahısların hepsinin katil zanlısı ile beraber yargılanmasını ve başka Hüseyinlerin sebepleri olmamalarını istiyoruz“ diye konuştu.

agabey-nasip-unal.jpg

“İBRETLİK CEZA İSTİYORUZ“

Katil zanlısının ve ona yardım eden kişilerin caydırıcı bir ceza almasını istediklerini belirten ağabey Nasip Ünal, “Zanlının, azmettiricisinin ve yardım eden şahısların tam ve caydırıcı bir ceza almasını istiyoruz. Bu şahıslar gibi zalimlerin aramızda olduklarını biliyoruz. Bu zalimlerin gözlerinin korkması adına ibretlik bir ceza almalarını istiyoruz. Hala Hüseyinler, masumlar ve gençlerimiz dışarda. Zalimlerin bir daha böyle şeyler yapacak cesaretlerinin kalmamasını istiyoruz“ dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.