Bilimsel olarak kanıtlandı: İşte dünyanın en zararlı 7 içeceği

Bilimsel olarak kanıtlandı: İşte dünyanın en zararlı 7 içeceği

Uzman araştırmacılar tarafından insan sağlığına zararlı olan içecekler sıralandı. Dünyanın en zararlı 7 içeceğinin sıralandığı listede, ülkemizde de tüketilen kola zirvede bulunuyor. Türk halkı yılda 2.6 milyar litre kola tüketiyor.

Sağlıklı bir yaşamın zorlaştığı günümüz şartlarında içtiğimiz içeceklerin ne kadar sağlıksız olduğunu araştırmacılar açıkladı. Araştırmacılar, insan sağlığına zararlı olan içecekleri sıraladı. İnsan sağlığına olumsuz etkileri olan dünyanın en zararlı 7 içeceği tespit edildi. Listede olan içecekler; metabolizma, kalp sağlığı ve genel sağlığa önemli ölçüde zarar verebilecek içeriklere sahip.

foto3.jpg

  1. KOLA

Listede ilk sırada bulunan kola, insan sağlığına en zararlı içecekler arasında zirvede yer alıyor. İçerdiği yüksek şeker ve zararlı asitler nedeniyle metabolizma ve diş sağlığını kötü etkiliyor. Gazlı içeceklerin yol açtığı sağlık sorunların başında obezite, diyabet, diş çürümesi, kemik erimesi, koroner kalp hastalığı ve nöropsikiatrik bozukluklar geliyor.

foto5.jpg

  1. SICAK ÇİKOLATA

İçerisinde çok fazla şeker ve kalori bulunduran sıcak çikolata da listede yüksek sıralarda yer aldı. Yüksek kalori, katı yağ ve şeker oranları nedeniyle obezite ve diş problemleri sağlık risklerini barındırıyor.

foto2.jpg

  1. MİLKSHAKE

İçerisinde yüksek oranda şeker ve yağ bulunan milkshakeler, kalori açısından da oldukça yüksek bir içecek. Milkshakeler dünyanın en zararlı içecekleri listesinde ise 3. Sırada yer buluyor.

foto6.jpg

  1. ENERJİ İÇECEĞİ

Enerji içecekleri, yüksek kafein ve şeker içeriği ile kalp ritmi bozukluklarına ve uykusuzluğa neden olabilir. Enerji içeceklerinin fazla tüketilmesi kafein zehirlenmesine yol açabilirken içerdiği kafein nedeniyle de bağımlılık etkisi bulunmaktadır.

foto-001.jpg

  1. YAPAY MEYVE SULARI

Gerçek meyve suları yerine üretilen ve tüketilen yapay meyve sularının şeker oranı oldukça yüksektir. Aynı zamanda yapay meyve suları, çok miktarda glukoz, yani şeker içerirler. Bu kadar yüksek miktardaki glukoz en başta metabolizmayı olumsuz yönde etkiler. Bunların haricinde yine bu kadar yüksek miktarda glukozu vücuda almak kanser, obezite ve diyabet gibi ciddi hastalıklara yol açmaktadır.

foto1.jpg

  1. ALKOL

Alkol tüketimi karaciğer hastalıklarına, bağışıklık sistemi zayıflığına ve diğer sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Kalpte ritim bozukluğuna, damar kireçlenmesine ve kalp yetersizliğine sebep olduğu bilinmektedir.

foto4.jpg

  1. SÜT TOZLU KAHVE

Yapay tatlandırıcılar ve koruyucu maddeler içeren süt tozlu kahveler, sağlığa zararlıdır. Süt tozunun içerisinde bulunan katkı maddeleri fazla kullanım sonucunda şeker hastalığına ve karaciğer yağlanmasına sebep olduğu bilinmektedir.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.