Bilkent'teki konserde siyasi terbiyesizlik: Ünlü popçu da eşlik etti

Bilkent'teki konserde siyasi terbiyesizlik: Ünlü popçu da eşlik etti

Eurovision birinciliğiyle tanınan Sertap Erener, Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhinde atılan sloganlara katılması sosyal medyada geniş yankı buldu ve farklı tepkilere yol açtı.

10 Mayıs 2025 tarihinde Ankara'da bulunan Bilkent Üniversitesi'nin geleneksel bahar şenliklerinde sahne alan sevilen sanatçı Sertab Erener, performansının bir bölümünde beklenmedik anlara imza attı. Konserden yansıyan görüntülerde, seyirciler arasından yükselen "Zıplamayan Tayyipçi" şeklindeki sloganlara Erener'in kayıtsız kalmadığı görüldü.

İlk etapta olan biteni izlemekle yetinen ünlü şarkıcı, daha sonra "Ateşim var ama sizin için zıplayacağım" ifadelerini kullanarak slogan atanlara eşlik etmeye başladı. Bu durum, konser alanında bulunan bazı kişiler tarafından alkışlarla karşılanırken, o anlara ait videoların sosyal medyada yayılmasıyla birlikte tartışmalar da alevlendi.

SOSYAL MEDYADA FARKLI GÖRÜŞLER DİLE GETİRİLDİ

Sertab Erener'in bu hareketi, sosyal medya kullanıcılarını iki farklı cepheye ayırdı. Birçok kişi, sanatçının geniş bir hayran kitlesine sahip olduğunu ve bu kitlenin içinde farklı siyasi görüşlere mensup insanların da bulunduğunu hatırlatarak, Erener'in bu tür bir siyasi tavır sergilemesinin hayranlarına karşı saygısızlık olduğunu dile getirdi. "Konsere mi geldik, mitinge mi belli değil" şeklinde yorumlar yaparak, sanat etkinliklerinin siyasi arenaya dönüştürülmesine yönelik rahatsızlıklarını ifade ettiler.

Ancak, ünlü sanatçıya destek verenler de oldu. Bu kişiler, her bireyin siyasi düşüncelerini özgürce ifade etme hakkının olduğunu savunarak, Cumhurbaşkanını koruma yasasının varlığını eleştirdiler ve gerçeklerin ortaya çıkması gerektiğini belirttiler. "Kimse kimseyi sevmek zorunda değil" ve "Cumhurbaşkanını koruma kanunu kalkmalı, o zaman gerçekler anlaşılır" gibi ifadelerle Sertab Erener'e destek mesajları yağdırdı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.