Bir asırlık garanti

Bir asırlık garanti

Ankara’nın çeşitli semtlerinde ahşap ürünler tezgâhı açan Yaver Özsoy, yaptığı ürünlerle hem bir geleneği yaşatıyor hem de ürünlerine 1 asır garanti veriyor.

Yaptığı ürünlere en az 1 asır garanti verdiğini dile getiren 15 yıllık ahşap ustası Özsoy, ürünlerini çam ve köknar ağaçlarından yapıldığını belirterek, “Bu yaptığım ürünler ömürlük, eskiden kullandığımız bütün araç-gereçlerimiz ahşaptan yapılırdı, şimdi ise hep plastik, bu ürünlere 1 asır garanti veririm.” Şeklinde konuştu. Ürünlerini Çamlıdere’de kendi atölyesinde ürettiğini belirten Özsoy, bütün ürünlerin tamamen el yapımı olduğunu belirterek, ahşap ürünlerin en sağlıklı ürünler olduğunun altını çizdi.

Günümüzde kullanılan birçok ürünün sağlıksız olduğunu dile getiren Özsoy, “ Eskiden sofrada kullandığımız kaşıklar bile ağaçtan yapılırdı, şimdi ise metalden yapılıyor. Ahşap sağlıktır. Ben de bu yüzden ahşaptan çeşitli dekorasyon ürünleri ile eski zamanlarda saklama kabı olarak kullandığımız ürünler yapıyorum.” Dedi. Yaptığı ürünlerin en çok gençlerin ilgisini çektiğini belirten Özsoy, “Gençler köy ve köy ürünlerine meraklı, gelip yaptıklarımın ne işe yaradıklarını soruyorlar. Bende onları bu ürünler hakkında bilgilendiriyorum.” dedi.

Suya tat veriyor

Elektriğin olmadığı zamanlar da çotura vardı.” diyen Özsoy, “Önceden sürahiyi çam ağacından yapardık, çok sağlıklıydı.” Dedi. Çam ağacından yaptığı çoturanın içerisindeki suyu yaz aylarında bile soğuk tuttuğunu belirten Özsoy, “İnsanlar piknik yapmak için plastikten yapılmış termos alıyorlar. Hâlbuki onlar çok sağlıksız. İnsan sağlığı önemli. Eskiden herkes çotura kullanırdı.

Çotura hem çok sağlıklı hem de suya tat veriyor. Çam ağacından yapıyorum. 70 TL gibi cüzi bir fiyata satıyorum. Vatandaşlara doğal ürünleri kullanmalarını öneriyorum.” şeklinde konuştu. Araç için portatif masa ve tabure de yaptığını, bu ürünlerin uzun ömürlü olduğunu belirten Özsoy, vatandaşların ürünleri otantik bulduğunu söyleyerek, bazı vatandaşların ise ürünleri kullanmak için değil de dekorasyon için aldıklarını belirtti.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.