Bir taraftan diğer tarafa ‘Geçmekte Zorlanıyoruz’

Bir taraftan diğer tarafa ‘Geçmekte Zorlanıyoruz’

Yollar üzerindeki bazı gider kanallarının tıkalı veya yetersiz oluşu kış aylarının gelmesiyle sorunlara neden olmaya başladı.

Yağmur sularının cadde ve sokaklarda birikmesi uzun araç kuyruklarına sebep olurken yayalara ve sürücülere zor anlar yaşattı. Özellikle ana caddeler ve ara sokaklarda su birikintilerine neden olan yağmur suyuna çözüm isteyen vatandaşlar bu kışı alt yapı sorunu olmadan geçirmek istediklerini belirtti.

Araç sürücülerine zor anlar yaşatıyor

Vatandaş Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerden başkentin gündemini oluşturan dinozor ve heykellerin kaldırılması gibi konular yerine alt yapı sorununa ağırlık verilmesini talep ediyor. Başkentli vatandaşlar yağmur sonrası göle dönen yolların hem araç sürücülerine hem yayalara zor anlar yaşattığını belirtirken yaşadıkları sorunları şöyle ifade ediyor, “Sağanak yağış yollarda ve caddelerde su birikintilerine neden oluyor. Bu da özellikle araçların kaza yapma riskini artıyor ve yol güvenliğinde ciddi sorunlar ortaya çıkarıyor. Araç sürücüleri derinliğini anlayamadıkları birikintilere hızlı girebiliyor. Bu da araçların savrulmasına ya da zincirleme dediğimiz trafik kazasına sebep olabiliyor.”

Yayalar da durumdan şikâyetçi

Yollarda oluşan su birikintilerin yayalara da zor anlar yaşattığını ifade eden vatandaşlar, su birikintisi oluşan sokaklarda yürümekte zorlandıklarını ifade ederken caddelerde ise karşıdan karşıya geçmekte güçlük çektiklerini belirtiyor. Vatandaşlar kaldırımda yaya olarak ilerlerken yollarda biriken su birikintilerinin araçlar tarafından üstlerine sıçratılmasına ise tepkili olduklarını belirtiyor. Vatandaşlar, “Alt yapı sorunu olan yollarda oluşan su birikintileri seyir halindeki araçlar tarafından üzerimize sıçratılıyor. Bu da araç sürücüsü ile yayaların gereksiz tartışmasına sebebiyet veriyor. Özellikle bazı yollarda bu birikintiler azımsanamayacak kadara büyük olabiliyor. Yönetimler bu yolları tespit edip onarmalı ve vatandaşın şikâyetleri dikkate alınmalıdır.” şeklinde ifade ediyor.

Altyapı için kaynak ayrılmalı

Vatandaşlar Başkente yapılacak yatırımların öncelik sırasına göre belirlenmesini isterken, kentin birçok bölgesine yapılan heykel vb. ikonları ise gereksiz görüyor. Kentin birçok sorunu olduğunu bunların başında altyapı ve ulaşım olduğunu belirten Başkentliler fuzuli yapılan yatırımları ise gereksiz gördüklerini yineleyerek altını çiziyor. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin ilk olarak temel sorunlara yönelip onlara yönelik yatırım yapmaları gerektiğinin altını çizen vatandaşlar,  yapılacak projelerin uzun ömürlü olarak gelecek düşünülerek yapılmasını istiyor.

Önce üst yapı yapılıyor

Vatandaşlar yetkililerin uyguladıkları yanlış politikalara da değinerek birçok bölgede öncelik olarak üst yapı yapıldığını daha sonrasında alt yapı yapıldığını belirterek,  bu zihniyetin bir an önce değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Bu zihniyetin de gereksiz maliyetleri ortaya çıkardığını ve bir türlü çözülemeyen alt yapı sorunları ile vatandaşı karşı karşıya bıraktığını söyleyen vatandaşlar, “Kentin tamamında çalışmalarda yoğunluk üst yapıya veriliyor. Alt yapı ise gerekmedikçe göz önüne alınmıyor. Buda bizleri mağdur ediyor. Bundan sonra yapılacak olan çalışmaların bu isteklerimiz doğrultusunda yapılmasını talep ediyoruz.” şeklinde konuştular.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.