Bir telefon kadar yakınız

Bir telefon kadar yakınız

Vali Ercan Topaca, istihdam sorununu çözmek için yatırımcılara çağrıda bulunarak, "Yapacağınız yatırımlarda, kamu kaynaklarına erişimde, sizinle birlikteyiz, telefonun öbür ucundayız" dedi.

Ankara Valisi Ercan Topaca, geçtiğimiz günlerde Sincan'daki Anadolu OSB'yi ziyaret ederek yatırımcılarla bir araya geldi. Vali Topaca, istihdam sorununu çözmek adına Başkentli yatırımcılara büyük bir görev düştüğünü belirterek, işsizliği azaltacak projeyle gelen iş adamlarına destek sözü verdi. Bürokratik engellere takılan yatırımcıları heyecanlandıran açıklamalarda bulunan Vali Topaca, "Yapacağınız yatırımlarda, çalışmalarda, kamu kaynaklarına erişimde, yatırım kararlarının alınmasında biz sizinle birlikteyiz, telefonun öbür ucundayız" dedi.

İSTİHDAM KONUSUNDA ÇÖZÜM: YATIRIMCI 

Gelişmeyi, daha çok üretmeyi, daha çok ihracatı öngören ve istihdam sorunlarını çözmeyi hedefleyen bir ülke olduğumuzun altını çizen Topaca, "Vali olarak şahsen ben de ülkenin geleceğinin, ülkenin refahının, ülkenin güvenliğinin üretimle doğru orantılı olduğunu düşünüyorum. Tabii artık eskisi gibi devlet, istihdam kapısı değil. Koordinatör, üretim yapacakların önünü açan bir organizasyon gibi düşünüyoruz devleti. Kaldı ki biz yöneticilerin, vatandaşla muhatap olduğumuz, baskı altında kaldığımız en önemli işlerin başında istihdam geliyor. Biz okul taleplerini bir şekilde karşılıyoruz, hastane taleplerini bir şekilde karşılıyoruz, yol taleplerini bir şekilde karşılıyoruz veya diğer ihtiyaçları, maddi ve manevi bütün ihtiyaçları bir şekilde karşılıyoruz. Aciz kaldığımız bir alan var, o da iş başvuruları. Bu konuda kamu yönetimi olarak biz artık çözüm noktasında değiliz. Çözüm sizler, sizlerin önünü açmakta, üretimin önünü açmakta" diye konuştu.  

YATIRIMCILARA DESTEK ÇAĞRISI

Ülkemizdeki istihdam seferberliğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve bakanlar tarafından yakından takip edildiğini de kaydederek, "Tabii bunların hepsinin özü, sizlerin yeni yatırımlarla istihdam oranını artırmak, işsizliği düşürmek. Devletin çözüm bulamadığı, çözüm bulmakta zorlandığı işsizlik konusuna sizlerle birlikte çözüm üretmek devletimizin seçtiği bir modeldir. Dolayısıyla bizler, sizlerin yardımcısıyız. Yapacağınız yatırımlarda, yapacağınız çalışmalarda, kamu kaynaklarına erişimde, yatırım kararlarının alınmasında biz sizinle birlikteyiz, telefonun öbür ucundayız. Aslında çok yakınız. Yüz yüze görüşme imkânı olduğu gibi, artık günümüzde sosyal medya dâhil elektronik iletişim imkânlarını kullanmak dâhil, görüşme imkânımız var” şeklinde konuştu.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.