Bir türlü yıkılmayan harabe lojman tehlike saçıyor

Bir türlü yıkılmayan harabe lojman tehlike saçıyor

Türközü Mahallesi’nde yıkılmayan lojman tehlike saçıyor. Gazetemize konuşan Muhtar Doğan Kara, “Harabe şekilde kalan lojman şu anda madde bağımlıların ve kötü niyetli insanların merkezi haline geldi. Hemen yıkılmasını istiyoruz” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda Türközü Mahallesi’nde bulunan Şehit Nuri Pamir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yıkılmasından sonra ardında kalan lojmanı bölgede yaşayan vatandaşlara ve çocuklara tehlike saçıyor. Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Muhtar Doğan Kara,“Harabe şekilde kalan lojman şu anda madde bağımlıların ve kötü niyetli insanların merkezi haline geldi. Harabe yapının yakınında bulunan Hamdi Bulgurlu İlköğretim Okulunda çocukları öğrenim gören veliler her gün şikayet ediyor” dedi.

1-001.jpg

“UYUŞTURUCU MERKEZİ OLDU”

Türközü Mahalle Muhtarı Doğan Kara, harabe lojmanın madde bağımlıları tarafından kullanıldığını ifade etti. Kara, “Harabe şekilde kalan lojman şu anda madde bağımlıların ve kötü niyetli insanların merkezi haline geldi. Bir an önce harabe binanın yıkımı istiyoruz. Atıl durumdaki lojmanda iki üç sefer yangın çıktı. Bu yangınların ilgili birimlerde kayıtları da bulunuyor. İçerisine kim giriyor kim çıkıyor bilmiyoruz. Tek bildiğimiz vatandaşlarımız ve çocuklarımız için büyük tehlike saçtığı. Bölge halkı durumdan oldukça rahatsız” dedi.

2-003.jpg

İLKÖĞRETİM OKULUNA ÇOK YAKIN

İstanbul’da yaşanan dehşet verici olaya değinen Muhtar Doğan Kara, “Haberlerde izliyoruz son dönemde oldukça fazla kötü olaylar yaşanıyor. En son İstanbul’da yaşanan çocukların istismar edildiği olaydan sonra mahalle sakinleri iyice huzursuzlandı. Harabe yapının yakınında bulunan Hamdi Bulgurlu İlköğretim Okulunda çocukları öğrenim gören veliler her gün şikayet ediyor. Bir an önce yıkılmasını istiyoruz. Okul müdürü de beni her gün arıyor ve vatandaşların şikayetlerini dile getiriyor. Vatandaşlar çocukları ile ilgili korku içerisinde. Her an bir şey olacak endişesi ile beni arıyorlar. Yetkililerden sorunun en kısa sürede çözülmesini rica ediyorum” diye konuştu.

3.jpg

BİR TÜRLÜ BAŞARAMADIK

Doğan Kara, yetkili kişilere durumu defalarca bildirdiğini ama bir önlem alınmadığını şu şekilde ifade etti:

“Bu harabe lojmanın yıkılması için ilgili makam ve birimlere defalarca başvuru yaptık. Buna rağmen bir türlü bu yapıyı yıkmayı başaramadık. Mamak Kaymakamlığı, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere başvurularımızı yaptık ve defalarca görüştüm. Ama buranın yıkımı ile ilgili bir gelişme olmadı. Vatandaşlar can güvenlikleri hakkında tedirgin oluyor.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.