Birleşin

Birleşin

Ankara Valisi Ercan Topaca, Siteler esnafının sorunlarının çözümü için meslek odalarının mutabakat sağlayarak ortak bir yönetim oluşturmaları gerektiğini söyledi.  

ANKAMOB'da düzenlenen toplantıya, Ankara Valisi Ercan Topaca, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, ANKAMOB Başkanı Hüseyin Taklacı ile birlikte çok sayıda esnaf katıldı.

Ankara Valisi Ercan Topaca toplantı da yaptığı açıklamada, devlet olarak tek bir muhatap aradıklarını belirterek,"Karşımızda dört ayrı oda değil tek bir muhatap bularak sizinle birlikte ilerlemek suretiyle sorunları çözme niyetimiz var. Mümkün olursa onu da arkadaşlarımız bir çalışsınlar. Bu bir üst kuruluş şeklinde ya da odaların başkanlarının oluşturduğu bir yönetim yapısında olabilir. Sorunları derleyip toparlayacak, tek çatıda birleştirecek bir muhatap arıyoruz." dedi. 

Vali Yardımcısı Kemal Karadağ, toplantı öncesinde yaptığı sunumda, Siteler Bölgesi’nde malvarlığına karşı meydana gelen olaylarla ilgili meslek odalarının daha önce ilettikleri sorunları ve çözüm önerilerini anlattı.

 BU İŞİ TAKİP EDECEĞİZ

Siteler ’in Ankara’nın ve ülkenin göz bebeği mekanlarından birisi olduğunu belirten, Ankara Valisi Ercan Topaca,  “Siteler, iş yerlerimizin bulunduğu önemli ticarî alanlarımızın başında geliyor. Biliyoruz, zaman zaman sıkıntılar yaşanıyor. Asayişe dönük olaylar vuku buluyor. Bunların sebeplerini, sonuçlarını ve nasıl ortadan kaldırılacağını buradaki mobilyacı esnafıyla görüştüğümüz zaman bazı öneriler geldi. Vali yardımcımızın koordinesinde sorunlar ve çözüm önerileri de düşünülerek bir sunum hazırlandı. Gündeme getirdiğiniz sıkıntıların üzerine bu toplantı sonrasında ciddi bir takiple gideceğiz. Bu toplantımızda Vali Yardımcılarımız, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterimiz, Altındağ Kaymakamımız, Altındağ Belediye Başkanımız, Emniyet Müdürümüz, Tarım Müdürümüz, Çevre Müdürümüz, Defterdarımız, Sanayi Müdürümüz, Millî Eğitim Müdürümüz, İŞ-KUR Müdürümüz gibi sayabildiğim bütün arkadaşlarımızı buraya davet ettik. Onlar da buradalar ve sorunları onlar da not alacaklar, ben de not alacağım. Bu işi takip edeceğiz.” diye konuştu.

Toplantıda söz alarak Siteler esnafının sıkıntılarını dile getiren ANKAMOB Başkanı Hüseyin Taklacı, küçük esnafın sanayi statüsünde olmadığını güvenlik, trafik ,otopark ,temizlik reklam ,tanıtım, kalfa ve çırak ihtiyacının karşılanması noktasında sorunlar yaşadıklarını söyledi.

GİRİŞ VE ÇIKIŞ NOKTALARINA ÖNLEM

Sitelerde güvenlik sorununun çözümüne ilişkin açıklamada bulunan Topaca, şunları söyledi:    
"Her noktaya polis koyma imkânımız yok. Kamera eksiği var. 26 kamera ilave yapılacak. Onunla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Onu, biz kısa sürede halledeceğiz. Ama o da sorunları çözmeyecek. Kamera, yaşanan sorunları aydınlatmaya yardımcı olur. Kısmî caydırıcı etkisi de vardır, ama yeterli değil.

Bu sitenin etrafını, giriş noktalarını akşam belirli bir saatten sonra tutmak ve kontrollü girişler vermek suretiyle özellikle gece olan olayları sıfırlama yönünde bir düşüncemiz var. Yani akşam, site bölgesine giriş yapılacaksa herkes müştereken belirlediğimiz üç beş tane kapıdan girecek ve çıkacak. Bekçilik sisteminin yeniden kurulması halinde, bölgeye  istihdam yapabiliriz. Yalnız bölge özel olduğunu için esnafın kendi güvenlik sistemini kurması gerekir."

 Amaçlarının Siteler esnafının işlerini kolaylaştırmak olduğunu anlatan Topaca," Tespit ettiğimiz sorunları çözmemiz gerekiyor. Bir taraftan da sizinle işbirliği yaparak burayı ticarî anlamda daha kolay faaliyet gösterilebilir bir hale kavuşturmaktır. Bürokratik işlemlerden dolayı maliyetlerin arttığını raporlarınızda belirtiyorsunuz. Onlarla ilgili de önerilerinizi bekliyoruz. Biz o maliyetleri düşürecek tedbir ne ise birlikte karar verip uygulamak durumundayız. İşyerlerinin önemli bir kısmının özel güvenliklerinin olmadığını biliyoruz. Belli bir büyüklüğün üstündeki şirketlerin özel güvenlik görevlisi çalıştırmasının belki mecburi hale getirilmesi gerektiği ile ilgili bir düşüncemiz de olabilir.” dedi.

REKABET EDEMEZSİNİZ

Siteler esnafının organize sanayi bölgesi kurmasının gerekli olduğunu kaydeden Topaca," Esnaf, bu sanayi sitesinin mevcut imkanlarıyla, Türkiye'de ve dünyada rekabet edemez. Sanayi bölgelerine önem veriyoruz. Burada organize sanayi bölgesinin kurulmasında iş size düşüyor, ağırlıklı olarak sizin inisiyatif almanız lazım. Biz ancak öncülük yaparız. Elinizi taşın altına kuvvetli bir şekilde koymanız lazım. Siteler’ de temizlik konusunda belediyemiz gereken tedbiri alıyor. Boş alanlara çöp dökmeyin. Birbirimize yardımcı olalım" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.