Bisiklet belediyeden gezmesi gençlerden

Bisiklet belediyeden gezmesi gençlerden

Keçiören Belediyesi'nin, ödüllü projesi Gümüşdere Ihlamur Vadisinde gerçekleştirdiği “bisiklet bizden gezmesi sizden” projesi büyük ilgi görüyor.

Sağlık Bakanlığı'nın "Sağlık için Harekete Et" kampanyası kapsamında fiziksel aktivitelerin artırılması projesini  destekleyen Keçiören Belediyesi, Gümüşdere Ihlamur Vadisi bisiklet parkurunda ücretsiz olarak herkesi pedalları çevirmeye davet ederken, sabah 8.30 ile akşam 20.30 arasında hizmet veren bisikletler, her yaştan insanı doğanın içinde harekete teşvik ediyor.

Halk takdir ile karşılıyor

37424.jpg

Çevreci bir belediye olduğunu yaptığı her çalışmada hissettiren Keçiören Belediyesi “bisiklet bizden gezmesi sizden” projesi ile büyük beğeni topluyor. Her yaştan insanın ilgi gösterip takdir ettiği proje aynı zamanda obezite ile mücadele konusunda fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırıyor. Bu tarz projelerin devamını beklediklerini dile getiren Keçiörenliler ise Belediye Başkanı Mustafa Ak’a bu projeden dolayı teşekkür ediyor.

Ihlamur Vadisi’nde Bisiklete binmek daha bir güzel

ihlamur-vadisi-(1).jpg

Nüfus cüzdanı karşılığında isteğe bağlı yaklaşık 2 saat bisiklet sürerek sağlıklı yaşamı seçenler arasında bulunan Keçiörenli gençlerden birisi olan Gökhan Güzel, “Keçiörenli bir vatandaş olarak bu projeyi çok beğendik. Belediye Başkanımız Mustafa Ak bizleri düşünerek böyle bir girişimde bulunmuş. Bizde bundan istifade ediyoruz. 2 saat gibi uzun bir süre bisiklete binme imkânı var. Özellikle Gümüşdere Ihlamur Vadisi’nde bisiklete binmek ise güzel olan bu projeyi daha da güzelleştiriyor ve değer katıyor. Belediye Başkanımıza bu hizmetinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Sağlıklı yaşam için desteklenmeli

Uzun zamandır spor aktivitesi yapmadığını belirten Ertuğrul Tonbaş ise bu proje sayesinde düzenli olarak bisiklete binme alışkanlığı edindiğini belirterek, “Sağlıklı yaşam için bu tarz projeler desteklenmelidir. Uzun süredir spor aktivitesi yapamıyordum fakat bu proje ile beraber düzenli olarak bisiklet kullanıyorum. Gümüşdere Ihlamur Vadisi’nde bisiklete binmek zaten bir ayrıcalık. Sadece park çevresindeki semt sakinleri değil tüm ilçeden gelenler oluyor.” şeklinde konuştu.

Spor aktiviteleri ile zaman geçirmeliyiz

gumusdere_ihlamur_vadisi_kecioren.bel.tr_918.jpg

2 yıldır bisiklet kullanmadığını belirten Ahmet Nazif Atılgan ise bu proje sayesinde bisiklet kullanabildiğini söyleyerek projeden tüm Keçiörenlilerin faydalanması için çağrıda bulundu. Kendileri gibi genç neslin bu tür spor aktiviteleri ile zaman geçirmeleri gerektiğini belirten Atılgan, yere ilk kar düşene kadar projenin sürdürülmesini istedi. Atılgan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a teşekkürlerini ileterek yaptığı hizmetlerden memnun olduklarını ifade etti.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.