Bisiklet Satışlarına Dolar Freni

Bisiklet Satışlarına Dolar Freni

10 yıldır Yıldırım Bayezıt (YIBA) Çarşısı’nda çalışan Volkan Piriçek, bisiklet satışlarının dolara endeksli olduğunu söyleyerek, “Başkent’te yeterli derecede bisiklete binme alanları yok” diye konuştu.

ZAFER DENİZ / HABERVAKTİM

Habervaktim olarak, okulların tatil zilinin çalmasına sayılı günler kala YIBA Çarşısı’nda bisiklet piyasasının nabzını tuttuk. 10 yıldır YIBA Çarşısı’nda çalışan Volkan Piriçek, bisiklet fiyatlarının dolarla doğru orantılı olduğunu ifade ederek şunları söyledi: Dolar artınca fiyatlar da ister istemez artıyor.”

BİRÇOK NEDENLERDEN DOLAYI İŞLER YAVAŞLADI

“Bizim iş sezonluktur; mart nisanda başlar, eylül ekimde işler biter” diyen Piriçek, “Doların yükselmesi; mart, nisan ve mayıs ayının yağışlı geçmesi ve seçimin olması gibi bu üç durum birleşince işlerimiz ciddi oranda yavaş gidiyor” diye konuştu.

İYİ BİR YETİŞKİN BİSİKLETİ 700 TL’DEN BAŞLIYOR

İyi bir yetişkin bisikleti almak isteyenlerin 700-800 lirayı gözden çıkarması gerektiğini söyleyen Piriçek, “Bisikleti asfaltta kullanacak insanlara tavsiyemiz yol bisikletidir; çünkü yolda daha az performansla gidebileceği bir bisiklettir. Dağ bisikleti daha kalındır; zira çark sistemleri dağ bisikletlerinde asfalt için daha yorucudur” dedi.

‘KARNE ZAMANI CÜZİ İNDİRİMLER OLUYOR’

Bisiklet modellerinin her yaşa hitap ettiğini belirten Piriçek, “Karne zamanı öğrencilere birçok bisiklet satan esnafın yan yana olmasından dolayı o gün müşteriyi ne kadar çekebiliriz diye çok cüzi de olsa indirim oluyor. Ayrıca bisikletlerin yanı sıra dizlik, dirseklik, kask ve ışıklandırma sistemi gibi bütün aksesuarlarını satıyoruz” diye konuştu. Müşteri profilinin ekseriyetinin bisiklet almaya özel arabalarıyla geldiklerini söyleyen Piriçek, bazılarının ise bisiklete binerek seyahat ettiklerini belirterek bir anekdot anlattı: “Geçen sene bir müşterimize 3 bin liralık bisiklet sattık. ‘Müşteri, ben binerek gideceğim’ dedi.  Tesadüftür ki 100 metre ilerde 3 bin liralık bisikletin lastiği patladı, geri döndü.”

‘BAŞKENT’TE BİSİKLET ALANLARI YETERLİ DEĞİL’

Ankara’da bisiklete binme yönünde teşvik çalışmaları olduğunu ifade eden Piriçek, “Başkent’te yeterli derecede bisiklete binme alanları yok gerçekten. Mogan Gölü ve Eymir Gölü biraz bisiklet satışlarını artırdı; ama yine de yeterli derecede değil” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.