Bizi mağdur etmeyin

Bizi mağdur etmeyin

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında bölgede bulunan Spor Genel Müdürlüğü ile Gümrük Müsteşarlığı binalarının yıkılma kararı ilgili esnafı endişelendirdi.

Spor Genel Müdürlüğü binasında bulunan esnaflar kendilerine tebligat geldiğini belirterek, 01.06.2018 tarihine kadar binayı boşaltmaları istendiğini ifade ediyor. Kendilerine yer gösterilmeden binayı boşaltmayacaklarını belirten esnaf ise mağdur olmaktan endişe ediyor.

“650 bin lira hava parası”

Ulus’ta 34 yıldır esnaf olan ve 24 yıldır da Spor Genel Müdürlüğü binasında dükkânı bulunan Ali Altun Alan 01.06.2018 tarihine kadar dükkânları boşaltma tebligatı geldiğini belirterek, esnaf olarak zor durumda bırakıldıklarını söylüyor. Binanın boşaltılmasıyla birçok kişinin işsiz kalacağını belirten Alan, geçmiş dönemlerde dükkânları tutarken “hava parası” adı altında yüksek meblağlar ödediklerini ifade ederek, zararlarının büyük olduğunu söyledi. Alan, “Bu dükkâna 650 bin lira hava parası ödedim. Bina boşaltıldığında ceketimizi alıp gideceğiz ve zararımız büyük olacak” şeklinde konuştu.

Bizlere yer gösterilsin 

c07d8f4b-49eb-483f-b58d-15d85ce0f7c5.jpg

Kendilerine yer gösterilmesini isteyen Alan, yetkililerin esnafı mağdur etmemesi gerektiğini ifade ederek, “Yetkililer çıkın dediği anda bizler işimizden olmuş olacağız. Ulus eski günlerini arar oldu. Bu dükkânlarda çalışan birçok esnaf ve yanlarında çalışan işçiler var. Birçoğu ev geçindiren insanlar ve hepsi şu an tedirgin“ ifadelerini kullandı. Alan daha önceleri 6 tane işçi çalıştırdığını belirterek binanın boşaltılması ile birlikte 2 işçi kaldığını belirtti. Alan, buna etki eden nedenlerin başında ise binanın boşaltılması ve yıkılması söylentilerinin olduğunu belirtti.

Tuna esnafla yüz yüze konuşmalı

Gösterilecek yerin ise yine Ulus’ta merkezi bir noktada olması gerektiğini belirten Alan, “Bizim bulunduğumuz bina merkezi bir noktada. Bize gösterilen yer de aynı Spor Genel Müdürlüğü binası gibi merkezi bir konumda olması gerekiyor ki bizler iş yapabilelim” ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna Ulus’a gelerek esnaf ile bire bir konuşması gerektiğini söyleyen Alan, esnafın bu yönde bir talebi olduğunu belediye başkanının sorunları ilk ağızdan duyması gerektiğini belirtti.

“Esnaf mağdur edilmeyecek”

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Gökşin ise konunun hassasiyetinin farkında olduklarını belirterek, özetle şu bilgilere yer vermişti, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Tuna ile de konuya ilişkin neredeyse her gün istişarelerde bulunuyoruz. Ayrıca bölge esnafımızla da görüşüyoruz. Binalar zaten boş duruyor ve tarihi değerleri de yok. Ancak yine de kararın alınmasının ardından hemen yıkım gerçekleşmeyecek. İleriki aşamada binalardan biri tıraşlanacak, biri de yıkılacak. Anafartalar Çarşısı'nda 250 dükkân var ve 50'si boş. Spor Genel Müdürlüğü'nün altında da sadece 5-6 esnaf bulunuyor. Bunların, Anafartalar Çarşısı yıkılana kadar buraya taşınması da söz konusu olabilir. Oradaki esnafın mağdur olmaması için gerekli istişareleri yapıyoruz"

“Ulus’un fuhuş sorunu var”

Gazetemize konuşan Ulus esnafı ise binaların yıkılma kararının gündemde olmasından rahatsız olduklarını belirterek, Ulus’un daha büyük sorunları olduğunu belirtti. Büyükşehir Belediyesi, Ankara Valiliği ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nden Ulus’un en büyük sorunu olan fuhuşu bitirmesi için talepte bulunan esnaf, “Uzun bir süredir gündemde bu binaların yıkılıp yıkılmayacağı tartışılıyor. Fakat yetkililerin bilmediği daha büyük sorunlar var. Dükkân önlerinde köşe başlarında hayat kadınları pazarlıklar yapıyor. Hemen hemen Ulus’un her noktasında bu var. Bizler esnaf olduğumuz için görüyoruz. Sürekli aynı yüzler. Vatandaş bu durumdan rahatsız oluyor dükkânları bırakın artık Ulus’a dahi gelmek istemiyor” ifadelerini kullandı.

Müşterilerden yoğun şikâyet geliyor

Ulus esnafı, semtte gayri meşru birçok işin döndüğünü bu yüzden işlerinin azaldığını ve ailelerin gelmekten çekindiklerini belirterek, “Yetkililer bu sorunları konuşarak bunlara önlem alsın” önerisinde bulundular. Bunların yanı sıra Ulus esnafı kendilerine gelen müşterileri taciz eden birçok tacizci olduğunu, müşterilerden bu yönde yoğun bir şikâyet aldıklarını belirterek, “Müşterilerimiz yolda ilerlerken ya da alışveriş yaparken bazı şahısların tacizine uğruyor. Bu sözlü ya da fiziksel olabiliyor. Yetkililerin bu konulara ağırlık vermesini istiyoruz” dedi.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.