Boş yapılar bağımlıların yeri oldu

Boş yapılar bağımlıların yeri oldu

Kentsel dönüşümle birlikte içleri boşaltılan ancak yıkılmayan gecekondular uyuşturucu bağımlıların evi haline geldi.

Mamak'ta bir çok bölgede eski gecekondular ve eski binalar kentsel dönüşümle birlikte yıkılmış ve yerine yeni binalar yapılmaya başlanılmıştı. Kent estetiğinin artması ve daha güvenli yapılar inşa etmek için başlatılan kentsel dönüşüm projesi Başkent'in çehresini değiştirmeye ve yeni yüzünü oluşturmaya başlamıştı. Ancak riskli yapıları boşaltıp komple yıkmadan ayrılan vatandaşlara, çevredeki konutlarda oturan vatandaşlar tepkili.

Bağımlıların yeri oluyor

Vatandaşlar boşaltılan gecekondu ve riskli yapıları sadece çatısını ve bir kısmını yıkıp gitmemeleri konusunda uyarıyor. Mahallesinde boş ama yıkılmamış gecekondu olan vatandaşlar, bu gecekonduların uyuşturucu bağımlılarına mekan olduğunu ve sürekli girip çıkanların olduğunu belirtiyor. 

Ev olarak kullanıyorlar

Bazı boş yapıların, bazı kişiler tarafından üstlerini ve pencerelerini poşetlerle kapatıp ev olarak kullandıklarını belirten vatandaşlar, akşamları tedirgin olduklarını dile getiriyor. Evleri komple yıkmaları konusunda uyarı da bulunan vatandaşlar, belediyelerin bu konuda yardımcı olduklarını hatırlatarak hırsızlık olaylarının önüne geçilebilmesi için bu konuda hassas davranılması gerektiğini belirtiyor.

Hırsızlık olayları artıyor

Bazı vatandaşlar evlerine sürekli hırsız girdiğini belirterek, bunun sebebinin komple yıkılmayan gecekondular olduğunu iddia ediyor. Vatandaşlar, "Bu gecekondularda kalanlar oluyor, ve diğer konutlarda oturanların evde olup olmadıklarını takip ediyorlar. Evde olmadığımız zaman kapıyı girip ev de ne varsa alıp götürüyorlar." şeklinde konuştu. Bu tür olayların yaşanmaması için vatandaşlar ev sahiplerinin ve yetkililerin bu konuda daha hassas olmaları gerektiğini belirtti.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.