Bu çocukları kim sömürüyor?

Bu çocukları kim sömürüyor?

Ramazan ayıyla birlikte insanların duygularını sömüren dilenciler gözle görülür bir şekilde arttı. Şehrin işlek noktalarında sayıları her geçen gün artan çocuk dilenciler çıplak ayakla dilendirilerek istismar ediliyor. 

Ramazan ile birlikte vatandaşların dini duygularını istismar eden çeteler iş başında. Başkent’te işlek cadde ve sokaklarda çocuklar, çıplak ayakla dilendiriliyor.

Başkentte sayıları her geçen gün artan çocuk dilenciler, kimi zaman canlarını hiçe sayarak trafik akışının yoğun olduğu caddelerde kimi zaman ise insanların yoğun olarak gelip geçtiği noktalarda istismar edilerek dilendiriliyor. Ülkemizde son yıllarda büyük bir sorun haline gelen dilenciliğin önüne geçilemiyor.

ÇIPLAK AYAKLA GEZİYORLAR

Vatandaşların yoğun bir şekilde kullandığı Ulus, Çankırı Caddesi'nde vatandaşların önünü keserek aç olduklarını ve giyecek ayakkabılarının olmadığını söyleyen çocuklar bu şekilde para istiyorlar. Zabıtlara yakalanmamak için sürekli hareket halinde çıplak ayakla gezen çocukların görüntüleri ise yürek burkuyor. Akılara ise kim bu çocukları dilendiriyor sorusunu geliyor. 

CEZALAR ARTTIRILSIN

Ramazan ile birlikte dilencilerin sayısının arttığını belirten vatandaşlar, "Yolda yürüyemez hale geldik. Her yerde duygu sömürüsü yapanlarla karşılaşıyoruz. Bizde şaşırdık kime inanacağız. Bu sahtekarların yüzünden gerçek ihtiyaç sahibi olanları ayırt edemiyoruz.

Yazık günah değil mi küçük çocukları akşama kadar çıplak ayakla dilendiriliyor. Hiç kimse bu şekilde gezmek istemez bu çocuklar zorlanıyor. Eğer aileleri bu şekilde bunları dilendiriyorsa yazıklar olsun. Ben Ulus'ta faklı birkaç noktada gördüm bu çocukları başta bende gerçekten üzülmüştüm. Ancak yeniden gördüğümde şok oldum. Artık yetkililerden caydırıcı cezalar bekliyoruz. Ülkemizde sektör haline geldi. Eğer buna bir çözüm bulmazsak bu sorun giderek büyüyecektir." diye konuştu.   


İBRAHİM ETHEM ÜNAL / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.