Bu kareler Çankaya’ya yakışmıyor

Bu kareler Çankaya’ya yakışmıyor

Kızılay Akay Kavşağı üzerinde çöp kutusu olmaması ve duyarsız kişilerin de çöplerini etrafa atması sonucu ortaya çıkan tablo, görenleri rahatsız ediyor.

Esat Caddesi üzerinde bulunan Akay Kavşağı’nın güvenlik perdesini çöple dolduran duyarsız vatandaşlar çirkin görüntülere neden oldu. Çöplerin biran önce temizlenmesini talep eden semt sakinleri, çevrede çöp kutuları olmamasından yakındı.

Çöp kutuları konulmalı

Semt sakinleri çevreye çöp konteynırı konulmasını talep ederken belediyeden küçük el çöplerini atabilmek için direklere bağlanan çöp kutularının çoğaltılmasını istedi. Oluşan manzaradan rahatsız olduklarını belirten semt sakinleri vatandaşları çöplerini etrafa atmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Çankaya’ya yakışmayan görüntüler

Oluşan görüntünün rahatsız edici olduğunu ifade eden semt sakinleri, güvenlik perdesinin temizlenmediği takdirde insanların sürekli çöp konteynırı gibi kullanacaklarını belirtti. Vatandaşlar, “Yetkililer bir an önce burayı temizlemeli. Eğer bura temizlenmezse çöp yığını oluşabilir. Çünkü ufak bir çöp birikintisi insanları oraya çöp atmaya teşvik ediyor. Çankaya’ya yakışmayan görüntüler. Özellikle meclisin yanı başındaki bir alanda bu görüntüleri görmek bizleri üzüyor. Çankaya Belediyesi ya da Büyükşehir Belediyesi’nin bu tür alanlarla ilgilenmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Afiş çöplüğü

Duvarlara asılan posterlerden de rahatsız olduklarını belirten Çankayalılar, “Malum kültür ve sanat dediğiniz zaman Ankara’da Çankaya ilk akla gelen yerlerdendir. Fakat bu etkinliklerin tanıtımını yapan afişler, posterler vb. duvarlara yapıştırılıyor ve daha sonra toplanmıyor. Her yer afiş çöplüğüne dönüyor. Çevre hepimizin bunun bilincinde olup daha duyarlı davranmalıyız. Bize emanet olan çevre çocuklarımıza bırakacağımız mirasımızdır. Bu konuda hassas olmalıyız.” ifadelerini kullandılar.

Çevre bilinci geliştirilmeli

Özellikle çevre bilinci konusunda yerel yönetimlerin çalışmalarını artırmaları gerektiğini belirten vatandaşlar, hem çevremizi temiz tutmak hem geri dönüşüm ile ekonomiye katkı sağlamak için yerel yönetimlerin insanları bilinçlendirecek projeler yapması gerektiğini dile getirdi. Oluşan çevre kirliliğinin en büyük nedeninin eğitim eksikliği olduğunu belirten vatandaşlar, çevre bilincinin oluşmasında ailenin rolünün büyük olduğunu dile getirerek ebeveynlerin çocuklarına çevre bilincini aşılamaları gerektiğini söyledi.

ALO 153 aranmalı

Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı’na bağlı temizlik ve bakım ekipleri, Ankara’nın temiz, hijyenik ve estetik görünümünün bozulmaması için gece-gündüz çalıştığı biliniyor. Kenti yaşanabilir halde tutan altyapı, aydınlatma, yol, kaldırım gibi unsurların 7/24 temizlik ve bakımını gerçekleştiren Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı ekipleri, ALO 153’e gelen ihbarlar ve saha taramalarında ortaya çıkan olumsuzluklara da anında müdahale ediyor. Bu tür temizlenmeyen gözden kaçan yerleri gelen ihbarlar sonucunda değerlendiren ekipler vatandaşın mağduriyetini gideriyor.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.