Bu krem sayesinde uyuz hastalığından 4 günde kurtulacaksınız

Bu krem sayesinde uyuz hastalığından 4 günde kurtulacaksınız

Son dönemde sıklıkla görülmeye başlayan ve uzun süre geçmeyen uyuz hastalığına karşı Aktar Ali Özkutlu’dan, kendi hazırlamış olduğu katran kremi tarifini aldık. İşte, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiz kremin tarifi…

Son yıllarda ikinci el eşya pazarlarına ve internet üzerinden satışının yapıldığı uygulamalara talep arttı. Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ile birlikte, internet üzerinden satış yapan mağazalarda ürünün geri iade edebilmesi yaygınlaştı. Bunun da etkisi ile beraber temas ve eşyalar yolu ile bulaşan uyuz hastalığı vakalarının artış meydana geldi. Aktar Ali Özkutlu’dan uyuz için kendi hazırlamış olduğu katran kremi tarifini sizler için aldık. İşte, detaylar…

malzemeler.jpg

UYUZA 4 MALZEMELİ KREM

Aktar Ali Özkutlu’nun tarifine göre, katran kremi için gerekli malzemeler şöyle:

  • 50 mg Ardıç Katranı
  • 10 mg Çay Ağacı Yağı
  • 10 mg Kantoran Yağı
  • 1 yemek kaşığı Toz Kükürt

Uyuza karşı birebir olan 4 malzemeli karışımın hazırlanışı ise şu şekilde:

  1. Öncelikle bütün malzemeleri bir kabın içerisine koyuyoruz.
  2. Ardından kısık ateşte yaklaşık 5 dakika boyunca karıştırıyoruz.
  3. Krem kıvamını alan karışım böylelikle kullanıma hazır hale geliyor.

4 GÜNDE KESİN ÇÖZÜM

Özkutlu, “Uyuz hastalığı genellikle vücudun ayak ve el parmak aralarında, dirsek, bilek, göğüs, bel, koltuk altı ve kalça kısımlarında kaşıntıya yol açıyor. Evde hazırlamış oldukları kremi, sadece kaşıntının olduğu kısımlara ince bir tabaka halinde sürmeleri gerekiyor. Hastanın bu işlemi sabah, öğlen ve akşam olacak şekilde günde 3 defa uygulaması gerekiyor. Vücuda 4 gün boyunca suyun temas etmemesi gerekiyor. 4 günün sonunda kişinin ardıç katranı sabunu ile duş alması gerekiyor. Böylelikle tedavi sona ermiş oluyor” şeklinde konuştu.

sabun.jpg

“TEDAVİ SÜRECİNE YARDIMCI BİR KREM”

Uyuz hastalığı çoğunlukla uyuz olan kişiyle doğrudan temas halinde bulaşıyor. Özellikle ev halkından birbirine kolaylıkla geçen uyuz hastalığı, nevresim takımları, havlu gibi eşyalar ile rahatlıkla yayılıyor” diyen Özkutlu, kremin tedavi sürecine yardımcı ek bir kür olduğunu dile getirerek şunları aktardı:

“Kişilerin uyuz hastalığında doktor görüşü alması en önemli noktalardan bir tanesi. Bizim hazırlamış olduğumuz kür tedavi sürecine yardımcı olan bir karışım. Biz bunu alternatif bir seçenek olarak sunuyoruz. Doktor görüşü mutlaka alınması gerekiyor. Günümüzde uyuz hastalığı eskiden olduğu gibi değil. Önceden uygulanan tedavi ile uyuz kısa vadede geçebiliyordu. Fakat şuanda istikralı bir şekilde kendini sürdürüyor. Bulaşıcı özelliğe de oldukça yüksek. Bu sebeple de dikkatli olmakta büyük fayda var.”

Kaynak:Rüveyda Aslıipek / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum