Bu Miletin Birliği Bozulmasın

Bu Miletin Birliği Bozulmasın

Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası, şehitler için mevlit okuttu. Oda Başkanı Hüseyin Taklacı, programda şöyle konuştu: “Tarihi şan ve şerefle dolu bir milletiz. Atalarımız vatan, millet ve inançları uğrunda her türlü zorluğa göğüs germiş, gerektiğinde

ZAFER DENİZ / HABERVAKTİM

Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası tarafından şehitler için mevlit okutuldu. Ak Parti Ankara Milletvekili Profesör Dr. Seyit Sertçelik, Ak Parti Ankara Milletvekili adayı Adem Ceylan ve Altındağ Müftüsü Enver Türkmen’in teşrif ettikleri  Mevlid-i şerifte, Siteler’de bulunan cami hocaları tarafından  Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Siteler esnafı adına konuşma yapan Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası Başkanı Hüseyin Taklacı, şehitlerimizin acısını paylaşmak, ahirete intikal etmiş ustaları ve esnafları anmak için böyle bir program  yaptıklarını  ifade ederek Siteler olarak tepkisiz kalamayacaklarını söyledi.

Oda Başkanı Hüseyin Taklacı, “Televizyonlar şehit cenazelerini gösteriyorlar ardı ardına. Son birkaç gündür aynı manzaraları görmekteyiz ne yazık ki. Ateş düştüğü yeri yakar, doğru! Kim ne derse desin, Türk bayrağına sarılı tabuta gözyaşlarını akıtan nişanlı kadar içimiz burkulmuyor. Elleriyle büyüttüğü yavrusunu en delikanlı çağında şehit veren annenin hissettiklerini anlamak çok zor.  Evladını elleriyle toprağın bağrına bırakan babanın duygularına tercüman olmak bile mümkün değil. Abisinin tabutu önünde çığlıklara boğulan kız kardeşin acılarını en yanık türküler bile anlatamaz” diye konuştu.

‘TARİHİ ŞAN VE ŞEREFLE DOLU BİR MİLLETİZ’

“Vatanını seven kişiler gerekirse mallarını ve canlarını feda etmekten çekinmemeliler. Bizler, bu güzel vatan için canlarıyla ve kanlarıyla nice destanlar yazan bir milletin evlâdıyız. Vatana olan sevgimizi ancak onun uğrunda yapacağımız çalışmalarla ispatlayabiliriz” diyen Başkan Hüseyin Taklacı,  Yaşı, cinsi, görevi ne olursa olsun, herkesin bu güzel vatan için yapması gereken işlerin olduğuna vurgu yaptı.

 Başkan Hüseyin Taklacı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tarihi şan ve şerefle dolu bir milletiz. Atalarımız vatan, millet ve inançları uğrunda her türlü zorluğa göğüs germiş, gerektiğinde canlarını vermekten çekinmemişlerdir. Bu milletin birliği bozulmasın, bu devlet yıkılmasın,  geleceğimiz karartılmasın diye canını feda eden şehitlerimize sen rahmet et. Gazilerimize sen ihsan et. Geride kalanlarına sabır ver. Milletimize böyle acıları bir daha yaşatma. Yaşatmak isteyenlerin oyunlarını sen boz.”

ŞEHİTLER İÇİN HAZIRLANAN MEVLİT PİLAVI VE AYRAN DAĞITILDI

Törende Altındağ İlçe Müftüsü Enver Tükmen de mevlit okudu. Şehitliğin manevi önemine vurgu yapan Türkmen, her Müslümanın şehit olma arzusu taşıması gerektiğine değindi. Program sonunda katılımcılara ve çevre esnafa şehitler için hazırlanan mevlit pilavı ve ayran dağıtıldı. 

                                                                                                                                                  

                                                           

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.