Bu nasil KORUMA?

Bu nasil KORUMA?

Hamamönü Erzurum Caddesi'ndeki, Haccettepe Üniversitesine ait olan ‘Korunma tescilli’ metruk binada hiçbir güvenlik önlemi alınmaması mahalleliyi tedirgin ediyor.

Hamamönü Erzurum Caddesi'nde harabe halde bulunan tarihi bina vatandaşların, can ve mal güvenliğini tehdit ediyor.Bakımsızlıktan harabeye dönmüş metruk binada hiçbir güvenlik önlemi alınmaması ve  çatısından ve duvarlarından parçalar dökülmesi mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Uzun yıllardır mahalle arasında atıl halde bulunan bina çöplüğe dönmüş durumda. Vatandaşlar yetkililerden herhangi bir facia yaşanmadan bölgede güvenlik tedbiri alınmasını istiyor.

SORUMLU KİM?

Mahalle sakinlerinin ve bölgede bulunan vatandaşların sıklıkla kullandığı güzergâh üzerinde bulan binada uyarı levhasından başka herhangi bir güvenlik önlemi bulunmuyor. Hacettepe Üniversitesi'ne ait olan tarihi binada üniversite tarafından asılan uyarı levhası ise vatandaşlara sorumlu kim ? dedirtiyor.
Uyarı levhasında ise şu ifadeler yer alıyor:

" Koruması gereken tescilli bina, binadan düşebilecek cam, kiremit ve benzeri malzeme nedeniyle mal ve can emniyetiniz açısından binaya yaklaşılmaması gerekir. Bina önüne araç park etmeyiniz. Doğacak hasardan üniversitemiz sorumlu tutulamaz."

BÖYLE Mİ KORUNUR BİNA

Binada alınan tek güvenlik önleminin asılan uyarı levhası olduğunu belirten mahalle sakinleri," Uzun yıllardır. Bu tarihi bina harabe halde bekliyor. Uyarı tabelasına ne güzel yazmışlar. Koruması gerek tescilli bina diye. Böyle mi korunur bina. Adeta çöplüğe döndü burası. Mahalle arasında koku yapıyor. Çok zor değil gelsinler bari binanın içerisine girişleri engelleyecek bir kapı yapsınlar. Binanın ne kapısı var ne penceresi. Bizde burayı üniversiteye ait diye biliyoruz. Sorumlu kimse herhangi bir kaza yaşanmadan bir önlem alınsın. Tek uyarı tabelası as. Olacak kazalardan ben sorumlu değilim de olur mu böyle bir şey." diye konuştu.

BİNANIN ÖNÜ OTOPARK

Binadan parçalar döküldüğünü anlatan mahalle sakinleri," Çevresinden geçerken tedirgin bir şekilde geçiriyoruz. Çocuklarımızı sürekli uyarıyoruz. Bölgeden çok sayıda geçen oluyor. Bir çözüm bulsunlar. Umursamaz insanlarda oluyor. Zaten şaka gibi binanın etrafı otopark olarak kullanılıyor. İnsanlarda göz göre binanın önüne araçlarını park ediyor. Çatısından balkonlarından parçalar düşüyor. Acilen güvenlik tedbiri alsın yetkililer. Anlamıyoruz illa birinin canımı yansın." dedi  

İBRAHİM ETHEM ÜNAL / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.