Bu ürünler doğal ve yerli

Bu ürünler doğal ve yerli

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Baş Uzmanı Mustafa Ertek, doğal kaynağımız bordan ürettikleri Etimatik sayesinde, devletten yardım dahi almadan hazineye yılda 300 milyon liralık katkı sağladıklarını söyledi.

Dünyadaki bor madeninin yüzde 73’ünün ülkemizden çıktığını belirten Ertek bordan üretilen ürünlerle ilgili iddialı olduklarını söyledi.

Sektöründe lider tek Türk Kuruluşuyuz 

Dünyada ki bor madeninin yüzde 73’ünün ülkemizde çıktığını açıklayan Ertek” Borun yüzde %73’ü bizim ülkemizden çıkıyor ve biz bunun tamamını işleyerek 104 ülkeye satıyoruz. Türkiye Borunu işleyemiyor gibi karalamaya dayalı söylentileri kabul etmiyoruz. Piyasanın yıllık kapasitesi 4 milyon 500 bin ton ve bunun 2 milyon 500 bini bizim elimizde. Pazarda monopolüz, fiyat belirleyiciyiz, karar vericiyiz. Eti Maden İşletmeleri olarak sektöründe tek lider olan Türk kuruluşuyuz, bunu yüksek teknoloji ürünleri kullanan ülkeler biliyorlar” dedi.

Hazineye 300 milyon lira destek 

Kurum olarak Hazineden yardım almadıklarını ve devlete katkılarını belirten Ertek” Biz bugün hazineden 5 kuruş bile almıyoruz. Kendi kazancımızla kendimizi karşılıyor kalan karımızı da buda yılda 300 milyon lira kadar hazineye devrediyoruz. Devletimize bu ölçüde bir katkımız var.” Dedi.

4af947f2-bcb8-46d9-8613-b614707603e8.jpeg

Bizi Takip Etmeye Devam edin Duyurun

Borun kullanıldığı tek bir alan yok. Birçok alan da özellikle ABD’de doğrudan insanların marketlerde ulaşabileceği temizlik ürünlerinde yaygın şekilde kullanılmakta ve diğer ülkelere ihraç etmekteler. Ülkemizde de bu ürünün muadili olarak Eti Maden İşletmeleri Etimatik deterjanını üretti.“ Rezervin en fazlasına sahip olduğumuz için dışarıdan bor katkılı temizlik malzemesi almayalım dedik. Tamamen yerli üretimdir tüm sertifikaları uluslararası şirketlerden alınmıştır. İki yıl oldu üretime başlayalı. Bizim piyasaya çıkış amacımız ABD’li büyük şirketlerin bu konuda tek elini kırmak. Onların ürettiği ne varsa şuanda biz aynısını hatta daha kalitelisini yapabiliyoruz. Bor diğer ülkelerde neredeyse 100 yıldır kullanılıyor. Ülkemizin en iyisi inovasyon ürünüdür. Bizi takip etmeye devam edin yeni ürünlerde çalışma aşamasında. Reklam yapmıyoruz nedeni ise;  oraya harcayacağımız paraları yeni ürünler için yatırım yapıyoruz laboratuvarlara harcıyoruz. ABD de bu ürünler organik olarak satılır ve 700 gr dan fazla alamazsınız ayrıca çok pahalıdır” şeklinde verdi. 

Yüzde yüz Yerli Üretim

Ürünün tamamen yerli üretim olduğunu belirten ve ürün hakkında bilgi veren Ertek “ Etimatik hiçbir kimyasal madde içermeyen herhangi bir katkı maddesi olmayan tamamen doğal bir deterjandır. İlk etapta biz Askeriye ve hastanelere vermek üzere planlamıştık fakat talep olunca marketlere de verip vatandaşında hizmetine sunduk. Hiçbir petrol türevi madde içermez antibakteriyel ve kireç önleyici özelliği vardır. Ayrıca yumuşatıcı, kireç önleyicidir Bu yüzden ilave ürünler almanıza gerek kalmaz. Hatta bir hocamız var oda çok memnun olduğunu belirtti. Temizlik de borlu ürünleri tercih ettiğini bu yüzden yabancı ürün almak zorunda kaldığını şimdi ise Etimatik kullanmaya başladığını herkese de tavsiye ettiğini söyledi. Tüketicilerden sürekli olumlu dönüş alıyoruz ve yeni ürünler ne zaman geliyor soruları ile karşılıyoruz. Tabi biz bir deterjan firması değiliz fakat vatandaşın en iyiye uygun fiyata ulaşması için çalışmalarımız devam ediyor yakıdan sıvı olanı da çıkaracağız. Çoğun markette özellikle mahalli olanlarda bulabilirsiniz şuan 5kg ı 19,60TL ama markete göre halk günlerine göre değişebiliyor.” dedi. 

Doğal Gübre

Tarımda verimi artırmak ve bunu da kimyasal olmayacak şekilde yapmak isteyen üreticiye yeni bir ürün olan ETİDOT-67 adlı gübreyi piyasaya sunduklarını söyleyen Ertek” Etidot-67 Doğal bir gübredir.  Doğanın kendi kendini gübrelemesidir. Tüm bitki ve sebzelerde kullanılır fakat mantarda kullanılmaz çünkü yapısı gereği mantar oluşumuna izin vermiyor. Bitkide bor eksikliği olduğu zaman topraktan yeterli minerali alamaz biz bu eksikliği karşılayarak yüzde 30 yüzde 40 a varan bir verimlilik sağladık. Nasıl kullanmanız gerektiği ve ölçüleri internet sitesinde yazıyor. Bu ürününde fiyatı şuan satış notalarında 5 kg 26 TL’dir.  Bıçak sırtı bir üründür kullanmadan önce mutlaka ölçüm yapılmalıdır. Fazlası böcek ilacı, ahşap koruyucu, alev geciktirici gibi alanlarda kullanılır. Şuan dünyada 104 ülkeye satıyoruz hatta yok satıyoruz ikinci fabrikayı açmak üzereyiz.” bilgisini verdi.

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.