Bu yol yetkililerden çözüm bekliyor

Bu yol yetkililerden çözüm bekliyor

Türk Kızılayı Caddesi’nin Etimesgut girişinde 4 şeritten 2 şeride kadar düşmesi yoğun trafiğe neden oluyor. Sabah ve akşamları bölgede uzun araç kuyrukları oluşuyor.

Etimesgut ve Sincan’ı şehir merkezine bağlayan İstasyon Caddesi ve devamındaki Türk Kızılayı Caddelerinin trafik çilesi bitmek bilmiyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde durma noktasına gelen trafik nedeniyle normalde 5-10 dakikada geçilecek mesafede vatandaşlar 1 saatten fazla zaman kaybediyor. Yıllardır çözüm için bir çalışma yapılmadığını söyleyen bölge halkı yeni Belediye Başkanı Mustafa Tuna’dan özellikle bu konu ile ilgilenmesini istiyor.

1 MİLYON NÜFUS

Yaklaşık 1 milyon nüfusun yaşadığı bölgede Kızılay ve Eskişehir Yolu’na giden tüm toplu taşıma araçları bu caddeleri kullanıyor. Sabah ve akşam saatlerinde Turgut Özel Köprüsü’nde diğer bölgelerden de gelen araçlar eklenince trafik kilitleniyor. Araç yoğunluğunun çok olduğu bu caddelerde yolların dar ve bozuk olması da kazaları kaçınılmaz kılıyor. Türk Kızılayı Caddesi üzerinde bulunan Hava Lojistik Lojmanları kavşağıda oluşan yoğunlukta kilit nokta olarak biliniyor. Sabahları kavşağın geçilmesiyle rahatlayan trafik akşamları yolun 4 şeritten 2 şerite düşmesiyle yoğunluğu başlatıyor. 

YOL BİR ANDA DARALIYOR

Yolu her gün kullanan toplu taşıma araç sürücüleri ise yaşanan yoğunluğa nelerin sebep olduğuna dair gazetemize görüşlerini aktarırken, “Bu caddeler tüm toplu taşıma araçlarının kullandığı güzergâh üzerinde. İstasyon Caddesine gelirsek üzerinde çok fazla trafik ışığı var sürekli bir dönüş var buda trafiğin akışını bozuyor. Sabahları Etimesgut’tan 40 dakikada çıkabiliyorum. Ayrıca yolun yüzeyi çok bozuk. Araçlar zik zak çizerek ilerliyor. Türk Kızılayı Caddesi ise Şaşmaz’dan gelen yolu genişlettiler fakat yol 4 şeritten bir anda 2 şerite düşüyor. Tek bir noktada anında yığılma oluyor. Otobüsler ve servis araçları da büyük olduğu için anında trafik uzayıp gidiyor” şeklinde konuştu. 

YILLARDIR BİR ÇÖZÜM BULUNMADI

Sürücülerin yanı sıra hergün işlerine ve okullarına gitmek için bu yolu kullanan vatandaşlar ise, “ Günün yaklaşık 1 saatini burada geçiriyoruz. Özel aracınızda olsa farketmez başka alternatif yol yok. Yıllardır bu çileyi çekiyoruz ama hiç bir çalışma yapılmıyor. Mustafa Tuna bölgenin sorunlarını iyi bilir biran önce bu trafiğe bir çözüm bulmasını istiyoruz. Bakın buraya yeni istasyonlar yapılıyor onlar da açıldığında kalabalık dahada artarcak. İşten daha çok yolda gidip gelirken yoruluyoruz. Otobüsler dolu bunca zaman ayakta çalışıp birde üzerine bu kadar saat ayakta yolculuk yapıyoruz. Yetkililer sesimizi duysun” tepkilerini dile getirdi. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.