Bu yollar mağdur ediyor

Bu yollar mağdur ediyor

Keçiören Uyanış Mahallesi’nde bulunan Itri Caddesi yol yapım çalışması vatandaşı mağdur ediyor.

Caddenin işlek olması ve minibüslerin de güzergâh olarak kullanması araç sahiplerinin tepkisine neden oldu. Uzun süredir tamamlanamayan yol yapım çalışmasında yolun bir kısmının kapalı olması, yoldan geçen araçların bozuk yol nedeni ile zarar görmesi ise mağduriyeti artırdı.

Bir an önce mağduriyet giderilsin

412cd869-8d69-4444-9365-4125e6efcaf7.jpg

Vatandaşlar yolun kazılarak yapıma alındığını, uzun süredir ise tamamlanamadığını belirterek oluşan mağduriyetin bir an önce giderilmesini istiyor. Yolda bakım nedeni ile oluşan çukurlardan araçların zarar gördüğünü belirten semt sakinleri, araçların maddi hasara uğradığını iddia etti. Vatandaşlar yolun cadde olması sebebi ile bir an önce bitirilmesi gerektiğini ifade ederken, “Burası işlek bir cadde. Yoldan geçerken araçların altı yol ile temas ediyor ve maddi hasar oluşuyor. Lastikleri zarar gören araçlar oluyor. Bir an önce mağduriyetin giderilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Ara sokak değil işlek cadde”

Caddeyi kullanan minibüs şoförleri ise bozuk yollar yüzünden sanayiden çıkamadıklarını belirterek araçlarının bakım periyodlarının çok çabuk geldiğini iddia etti. Minibüs şoförleri, “Normalde 6 ayda bir araç bakıma götürmemiz gerekirken biz ayda bir sanayiye gidiyoruz. Yolda ki çukurlar yüzünden lastiklerimiz patlıyor. Araç da bazı sorunlar meydana geliyor.  Aracın alt takımı sürekli bozuluyor. Burası ara sokak değil işlek bir cadde. Yol yapım çalışmasının bu kadar uzamaması gerekli. Keçiören Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nden bir an önce bu caddenin çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Hem biz mağdur oluyoruz hem de vatandaş.” şeklinde sitemde bulundu.

Yağışlı havalar başlamadan bitirilsin

4cdb3f9a-ae1b-483e-84a1-cb570dc87bc7.jpg

Semt sakinleri yolda yürümekte güçlük çektiklerini ifade ederken, kış mevsimi dolayısı ile yağışlı havalar başlamadan yolun bakımının bitirilmesini istiyor. Semt sakinleri, “Artık havalar soğudu, yağışlı havalar başlamak üzere. İlgililerden talebimiz yağmurlu ve karlı havalar başlamadan yolun bitirilmesi. Eğer bitirilemezse burası çok kötü bir hal alır. Her taraf çamur içinde kalır. Burada oturan ve bu güzergâhı kullanan herkes bu düşüncededir. Bizler yol yapımın hızlanmasını istiyoruz.” dedi.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.