Bugün Birlik Günü Olsun’

Bugün Birlik Günü Olsun’

Bugün alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed'in kutlu doğumu olan Mevlid Kandili. Camilerin hınca hınç dolduğu bugünde Müslümanlar dualarla ve ibadetlerle günahlarından arınmaya çalışacak. Mevlit Kandili’ni Habervaktim’e değerlendire

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Bugün âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (SAS) kutlu doğumu olan Mevlit Kandili. Mevlid Kandili coşkusu Türkiye'yi saracak. Camiler Mevlid Kandili için dolup taşacak. Habervaktim’e bu günün anlam önemini Türkiye’nin en büyük iki diyanet sendikasının başkanları Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ve Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi değerlendirdi.

KARDEŞLİĞİN PEKİŞTİĞİ, MUHABBETİN ARTTIĞI GÜNLER

“Bu özel günler bizi birbirimize bağlayan günler olmalı” diyen Mehmet Bayraktutar, böyle önemli günlerin kardeşliğin pekiştiği, muhabbetin arttığı günler olması gerektiğini ifade etti. Bayraktutar, “Bugün dünya coğrafyasında İslam’ı büyük bir tehdit, imanı ise barbarca bir inanç modeli olarak gösteren zihinlerin karşısında Kuran’ın hoşgörüsüyle, hassasiyetlerimize dokunmak isteyenlere vereceğimiz birlik ve beraberlik şuuruyla cevap vermemiz gerekiyor” diye konuştu.

DAVRANIŞLARINDA BİR ÖLÇÜ OLMAMASI SIKINTI

Hz. Muhammed (AS)’ın ‘örnek ve önderliği’  dikkate alınması gerektiğini savunan Sergi, “Hz. Muhammed’in tavsiyeleri tutulduğu ve yolu (sünneti) takip edildiği sürece daha büyük bir değer ifade edecek ve mesajının yerine ulaştığı anlaşılacaktır” ifadelerini kullandı.  Allahın yarattığı en şerefli varlık insan olduğunu aktaran Sergi, “Birbirleri ile davranışlarında bir ölçü olmaması sıkıntı meydana getirmektedir. Günümüzde insanların konum ve statülerini korumak için ve nefislerini tatmin etmek için yaptığı haksızlıklar, aşındırılan değerler sebebiyle izzet ve edebe gölge düşmüş ahlaka mugayir davranışlar huzursuzluk ve karmaşa getirmiştir” açıklamasını yaptı.

İSLAM DÜNYASININ ARTIK ŞAHLANMA VAKTİDİR

İslam dünyasının Emperyalist ve Siyonist zihinler tarafından dışarıdan işgal edilmeye çalışıldığını belirten Bayraktutar,  “İçerideki iş birlikçileri bu saldırıya çanak tutup destek olmaya çalışırken, suskunluğunu bozmayan, sesini birleştirip gür ses olamayan İslam dünyasının artık şahlanma vaktidir. Bu günlerde nasıl ki camilerde aynı kelamın etrafında birleşiyorsak, dış mihraklara karşıda bir ve bütün olmalıyız” dedi.

VAHŞETİ ÜZÜNTÜ İLE İZLİYORUZ

Aynı inanca sahip insanların bile dünyevi ihtiras ve benlikleri birbirlerini boğazlama noktasına ulaştığını söyleyen Sergi, “Diyanet İşleri Başkanlığımızca her yıl kutlanan kutlu doğum haftasın da bir tema belirlenmektedir. Bu yılın teması  ‘Birlikte Yaşama’ olarak belirlenmiştir. Birlikte yaşamak fedakârlık ve tahammülü gerektirir. Söz ile gerçekleşmiyor. Bunun için Hz. Peygamberin getirdiği mesajla bu temanın anlamı uyuşmalıdır.  Müslümanlar arasında yaşanan vahşeti üzüntü ile izliyoruz.  Ülkemizde de insanlarımız izlenen siyasetlerden dolayı cami cemaatinin bile birbirlerini ötekileştirdiği ilişkilerin kopma noktasına geldiğine üzüntü ile şahit oluyoruz” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.