Bunu Ne Zaman Kaldıracaksınız?

Bunu Ne Zaman Kaldıracaksınız?

Yıllarca FETÖ'nün sözcülüğünü yapan ve sonunda kapanan Zaman gazetesinin Pursaklar'daki maatbasına 2015'te kayyum atanmış ve Zaman'ı anımsatan tüm materyaller yeni ismi 'Etiler' olan tesiste sökülmüştü. Ancak maatbanın çatısında bulunan dev bir 'Zaman' ya

oSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

FETÖ'nün yıllarca sözcülüğünü yapan ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan Zaman gazetesi ile Sızıntı dergisinin basıldığı Esenboğa Yolu üzerinde bulunan Karacaören Mevki'ndeki Kaynak Holding bünyesinde faaliyet gösteren maatba, 2015'in son aylarında ihanet şebekesinden alınıp kayyuma devredilmişti.

"ZAMAN" LOGOLARI ÇIKARILMIŞTI

Etiler Maatbacılık ve Yayıncılık A.Ş. adında devlet kontrolünde hizmete açılan yaklaşık 12 bin metrekare kapalı alana sahip olan maatbada, atanan kayyumun ardından FETÖ'nün sözcülüğünü yapan Zaman gazetesinin basımı durdurulmuş ve Zaman gazetesine ait tüm izler silinmişti. Binanın dört bir tarafından Zaman gazetesine ait tüm logolar ve gazeteyi anımsatacak bütün materyaller kaldırılmıştı. Maatba binasının dış duvarında yer alan 'Zaman' yazılı logo sökülüp 'Etiler Maatbacılık ve Yayıncılık A.Ş.' yazılı logo asılmıştı.
METRELERCE YÜKSEKLİKTEN RAHATLIKLA GÖRÜLEBİLİYOR
Dev tesis içerisinde yapılan tüm FETÖ temizliğine rağmen, maatbada büyük bir  ayrıntının gözden kaçırıldığı ortaya çıktı. Maatbada basım yapılan bölümün beyaz renkli çatı kısmında, büyük puntolarla 100 fitin üzerinde bile rahatlıkla görülebildiği Zaman gazetesini anımsatan dev logonun kaldırılmayarak, hala aynı yerinde bulunduğu muhabirimizin objektifine takıldı.  Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli yerlerinden uçakla gelerek Esenboğa Havaalanı'na iniş yapan yolcular, söz konusu Zaman gazetesini andıran logoyu rahatlıkla görebiliyor.  Üstelik o logo bilgisayar harita programları tarafından da rahatlıkla görülebiliyor.
BÖLGE VATANDAŞI KALDIRILMASINI İSTİYOR
Bölgede yaşayan ve muhabirimizin aracılığıyla bu durumdan haberdar olan vatandaşlar, FETÖ'nün sözcülüğünü yapıp daha sonra Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan ve örgüt için büyük önem arz eden Zaman gazetesinin logosunun 'Etiler Maatbacılık ve Yayıncılık A.Ş.' matbasından kaldırılmasını söyleyerek yetkililere uyarılarda bulunuyor.    
FETÖ'YE DESTEK ÇIKAN KURUMLAR KAPATILIYOR
17/25 Aralık'tan bu yana Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile aidiyeti olan, sözcülüğünü yapan ve hain örgüte finans sağlayan kurum ve kuruluşlar ya kapandı ya da kayyum atandı. Bu süreç 15 Temmuz hain darbe girişimiyle hız kazandı. Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı son rakamlara göre  darbe girişiminden sonra FETÖ'yü destekleyen 35 özel sağlık kurum ve kuruluşları hastane, bin 6 öğretim kurum, 823 yurt, 223 kurs-etüt merkezi, 129 vakıf, bin 125 dernek, 15 vakıf yüksek öğretim kurumu yani üniversite, 19 sendika, 16 basınla ilgili kuruluş, 23 radyo, 45 gazete, 29 yayın evi, 29 dağıtım kanalı, toplam 4 bin 262 kurum ve kuruluş kapatıldı, el konuldu.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.