Büro İş'ten yüzde iki barajına tepki: İkiliğe neden oluyor

Büro İş'ten yüzde iki barajına tepki: İkiliğe neden oluyor

Büro İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, memur zam oranlarını değerlendirerek sendikalardaki yüzde iki barajına dikkat çekti. Hamzaçebi, “Sendikalardaki yüzde iki barajı sendikalar arasında ikiliğe neden oluyor. Bir an önce kaldırılmalı” dedi.

Ocak ayının gelmesi ile beraber belirlenen asgari ücret, memur maaşları ve emekli maaşları gündemde yerini korumaya devam ediyor. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Büro İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, memura verilen zam oranlarını değerlendirerek sendikalardaki yüzde iki barajına dikkat çekti. Hamzaçebi, “Sendikalardaki yüzde iki barajı sendikalar arasında ikiliğe neden oluyor. Bir an önce kaldırılmalı” dedi. Yaptığı açıklamalar ile maaş zamlarını eleştiren Hamzaçebi sendikalardaki yüzde ikilik baraja değinerek, Yüzde iki barajı sendikalar arası haksız rekabete neden oluyor. Bir an önce yapılacak düzenleme ile sorun çözülmeli” ifadelerini kullandı.

2.jpg

HAK KAYBINA NEDEN OLUYOR

Büro İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, “Sendikalara konulan yüzde ikilik barajı sendikalaşmanın da önüne geçiyor. Çok sesliliği kaldırıyor. Baraj olduğu için çalışanlar büyük sendikalara üye olmak zorunda kalıyor ve böylelikle çok seslilik ve çeşitlilik ortadan kalkıyor. Yüzde iki baraj kaldırılmalı. Burada büyük bir hak kaybı var. Barajın altında kalan sendikalara devlet toplu sözleşme ikramiyesi ödemiyor. Bu durumda çalışanların yüzde 2’nin üzerine sendikalara gidiyor. Bu kanun haksız bir rekabet ortaya çıkarıyor. Bir an önce bu kanunun kaldırılıp sendikalar arasında adaletsizliğin kaldırılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

1.jpg

EMEKLİ OLMAKTAN ÇEKİNİYORLAR

“Biz TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarına inanmayarak verilen maaş zamlarının yeterli olabileceği kanaatinde değiliz” sözleri ile memur zam oranlarını değerlendiren Hamzaçebi, “Maalesef TÜİK’in açıkladığı rakamlar sokağın gerçeğini açıklamıyor. Kanaatimizce memur ve memur emeklisine verilen zamlar yeterli olmayacak. Emeklilerimizin kök maaşları çok düşük kalıyor. Sosyal güvenlik kurumları birleştirildikten sonra emekli aylık bağlama oranları yüzde 50’nin altına düştü ve artık çalışanlarımız maaşlarımız düşecek düşüncesi ile emekli olmaktan çekiniyor. Zam açıklamaları yapıldıktan sonra özelikle zincir marketler sabaha kadar fiyatları değiştirdi. İşçinin memurun cebine zam girmeden zamlar yine kayboldu. Maalesef zamlar çalışanın cebine girmeden kaybolmaya başladı. Biz en düşük memur maaşının yoksulluk sınırının üzerinde olmasını istiyoruz. O sınırda şu an 47 bin lira ve bu zamları da TÜİK’in verilerine göre verilmesini istemiyoruz. Sabit gelirli bodronu çalışanlardan artan vergi dilimi durumunu değiştirilmesi gerekiyor. Gelirimiz sabit vergimizde sabit olsun” dedi.

Kaynak:Faruk Gökyurt / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.