Amperino'nun tasarımı paylaşıldı

Amperino'nun tasarımı paylaşıldı

Önümüzdeki iki yıl içerisinde piyasaya sürülmesi hedeflenen yerli mikro otomobil Amperino'nun kamuoyu ile paylaşılan tasarımı gündem oldu. Elektrikli olacak otomobil, şehir içi kullanımda ilgi odağı olacak özelliklere sahip.

Son teknolojiyle geliştirilen elektrikli otomobil furyası tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kendini belli ediyor. Ayrıca alıştığımız sedan veya SUV modeller değil, mikro elektrikli araçlar da dikkat çekiyor.

Elektrikli otomobil modelleri üzerinde çalışan bazı yerli markalar da bulunuyor. Amperino, onlardan bir tanesi. Ülkemizde Bursa'daki bir şirket tarafından üzerinde araştırmalar yürütülen mikro otomobil, bir aksilik olmazsa 2025 yılı itibarıyla piyasaya sürüleceğinin bilgisi verildi. Kamuoyu ile paylaşılan görsellerde Amperino'nun nasıl görüneceği açıkça gösteriliyor.

Yerli otomobil

YERLİ ELEKTRİKLİ OTOMOBİL: AMPERİNO

Modern tasarım çizgilerine sahip bu elektrikli araç, 3 koltuklu bir yapıya sahip olacak şekilde tasarlanıyor. Kapıyı açtığınızda İlk bölümde yalnızca sürücü, arkada ise iki yolcu rahatlıkla seyahat edebilecek. Benzersiz bir tasarıma sahip olan araç, ülkemizde ciddi anlamda ilgi görebilir. Yoğun nufüslü ve kalabalık metropol kentler için Amperino, şehir içi kullanıma uygun bir model.

Elektrikli Amperino'nun üç koltuklu olmasının önemli bir üstünlüğü bulunmakta. Geliştiriciler, sürücüyü aracın tam orta noktasına konumlandırdılar. Sürücünün arkasında oturacak olan yolcular ise sol ve sağ köşeye oturacak. Yani Amperino, küçük iç hacmine rağmen diğer küçük araçlardaki diz mesafesi sorununu ortadan kaldırmış durumda. Aracın arka kısmında oturan bir yolcu, istediği takdirde ayağını pedallara kadar ulaştırabilecek.

d2ba3073a1fb0fba34115be8db476f9339c00b2b.jpeg

AMPERİNO’YA DEVLET DESTEĞİ

Kent yaşamı için kısa mesafelerde kullanılmak üzere geliştirilen Amperino, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen bir proje olarak kabul gördü. Saloni Mobilya, Erhun Metal, Yol Mobilya Orimak Makina ve İyon Mekatronik iş birliğinde üretilecek olan elektrikli araç, bakanlıktan 66 milyon liralık ucu açık destek bütçesi aldı. Diğer taraftan, başlangıç olarak verilen bu miktarın 300 milyon TL’ye kadar çıkabileceği belirtildi.
Amperino'nun Cenevre Otomobil Fuarı’nda 2024 yılında sergilenmesi için çalışmalar devam ediyor. Öte yandan ilk aracın 2025 yılında yollarda olmasının amaçlandığı, 90 kilometre hıza ve 150 kilometre menzile sahip olacağı da geçmişte yapılan açıklamalar arasında yer alıyor.

Amperino Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Canseven, geçmişte yaptığı açıklamalarda aracın bütün kritik teknolojilerinin kendilerine ait olduğunu belirip, gövde kısmında keten esaslı bir malzeme olan Bio Fiber kullanılacağını belirtmişti. Elektrikli Aracın, terk edildiğinde kendi kendine çözünerek doğaya karışabileceği ifade edilmişti.

Sedat Osman Koç / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.