Bütçe Toplantısında Çankaya Gerginliği

Bütçe Toplantısında Çankaya Gerginliği

Ankara Büyükşehir Belediyesinin bütçesi 5 milyar 902 milyon lira olarak belirlendi. ASKİ'nin 2 milyar 900 milyon, EGO'nun ise 848 milyon lira olmak üzere toplam 9 milyar 750 milyon bütçe onaylandı. Bütçe görüşmesine CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkay

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 5 milyar 902 milyon lira olarak belirlenen 2017 yılı bütçesi, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oybirliğiyle onaylandı.

Büyükşehir Belediye Meclisi, 25 ilçe belediyesinin ardından, Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO'nun 2017 Mali Yılı bütçelerini görüşerek kabul etti.

Başkanvekili Ali İhsan Ölmez yönetiminde yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı'nda; Plan ve Bütçe Komisyonu raporları doğrultusunda, 2017 Mali yılı bütçeleri; Büyükşehir Belediyesi'nin 5 milyar 902 milyon, ASKİ'nin 2 milyar 900 milyon, EGO'nun ise 848 milyon lira olarak onaylandı.

ÇANKAYA BELEDİYESİ BÜTÇE GERGİNLİĞİ

CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya’nın Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi görüşülmeden önce Çankaya Belediyesi’nin bütçesinin görüşülmesini yönünde meclise verdiği teklif oy çokluğuyla reddedildi. Çankaya Belediyesi’nin bütçesinin Büyükşehir bütçesinden sonra görüşülmesinin uygun bulmadığını söyleyen Doğan Yılmazkaya, “bizi bu şekilde tehdit mi ediyorsunuz” şeklinde Başkanvekili Ali İhsan Ölmez sitemde bulundu. Yılmazkaya’nın bu tutumunun ahlaksız olduğunu belirten Ali İhsan Ölmez, “Öncelikle tehdit kelimesinin hakikaten ağır buluyorum, ve ahlak dışı olduğunu düşünüyorum ve bu cümleyi başından sonuna kadar size iade ediyorum” dedi.

BÜTÇEYE MELİH BAŞKAN’DA GELMELİYDİ

Meclis'teki parti gruplarının oybirliğiyle kabul edilen Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO bütçelerinin görüşmeleri sırasında; CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya önceki bütçelerin doğru kullanılmadığı yönünde eleştirilerde bulunarak onaylanan bütçenin de yanlış planlandığını dile getirdi.  Daha önce bütçeleri görüşülen ilçe belediyelerinin başkanlarının meclise gelme kararı aldıklarını hatırlatan MHP Grup Başkanvekili Ramazan Şimşek, “Ankara Büyükşehir bütçe görüşülecek, ilçe belediyelerde olduğu gibi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de burada olmasını beklerdik” şeklinde bütçe toplantısına katılmayan Başkan Melih Gökçek’e eleştirilerde bulundu. Ramazan Şimşek’te Doğan Yılmazkaya gibi Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinin yanlış planlandığını iddia ederek yapılan projeler hakkında eleştirilerde bulundu.

YAPILAN ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİLER

AK Parti Meclis üyesi Meral Bozoğlu ile Plan Bütçe Komisyon Başkanı Ahmet Arslan, bütçelerle ilgili değerlendirmelerde bulundular. Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez de bütçelerle ilgili eleştiri ve görüşleri yanıtladı. Meclis'te son olarak görüşülen Çankaya Belediyesi 2017 bütçesinin oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından, 25 İlçenin bütçe görüşmeleri de tamamlanmış oldu. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de bütçelerinin oylanıp kabul edilmesinin ardından, bir teşekkür konuşması yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.