Büyük Balığın Küçük Balığı Yutuyor

Büyük Balığın Küçük Balığı Yutuyor

Habervaktim Gazetesi olarak Etlik Ticaret Merkezi’ni ziyaret ettik ve esnafın sıkıntılarına kulak verdik. Ticaret Merkezi’nin Yöneticisi Songül Çetintaş sorularımıza samimi cevaplar verirken karşılaştıkları sıkıntıları açık yüreklilikle anlattı. En büyük

ADEM GÜRSOY – HABERVAKTİM
Etlik Aşağı Eğlence kavşağında bulunan Etlik Ticaret Merkezi esnafının sıkıntılarını dinledik. Ticaret Merkezi’nde 20 yıldır görev yaptığını söyleyen idareci Songül Çetintaş karşılaştıkları sıkıntıları açık yüreklilikle anlattı. Çetintaş, AVM’lerin kendileri için en büyük problem olduğunu söylerken, sosyete pazarlarının da kendilerini olumsuz etkilediğini, kendi dükkânlarının önünden servislerle müşterilerini çektiklerini söyledi. Çetintaş, ayrıca kanalizasyon ve çevre düzenlemeleriyle ilgili de ciddi sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi.
AVM’LER YÜZÜNDEN ZOR GEÇİNİYORUZ
AVM’lerin Etlik Ticaret Merkezi için en büyük dezavantaj olduğunu söyleyen Songül Çetintaş konuşmasına şöyle devam etti: “AVM’ler yerli esnafı bitirdi. AVM’lerin kendilerine yakın yerde olması yerli esnafa çok büyük darbe vurdu. Bu nedenle ticaret merkezimizde bulunan esnafımızın işleri bozuldu. Geçinmekte zorluk çekiyorlar. AVM’lerdeki dükkânların kiraları çok pahalı olduğu için esnafımız oralardan dükkân da kiralayamıyor. Böylece büyük balık küçük balığı yutuyor.”
MARKA TAKINTISINI ANLAYAMIYORUM
İnsanların marka takıntısı yüzünden AVM’leri tercih ettiğini dile getiren Çetintaş sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İnsanların sadece markasına bakıp giysi almalarını anlamıyorum. Halbuki yerli ürünler çok daha kaliteli ve uygun fiyata satılıyor. İnsanlar, kalitesinden ziyade marka takıntılı alışveriş yapmaları nedeniyle AVM’lere koşuyor. Bu hem yerli esnafı olumsuz etkiliyor hem de müşterinin daha ekonomik alışveriş yapmasının önüne geçiyor.”
AMERİKA’YA YATIRIM YAPIYORUZ
AVM’lerde pahalı olması nedeniyle yerliden ziyade genelde yabancı markalar yer alıyor diyen Çetintaş, yerli halk olarak AVM’leri tercih ediyoruz böylece yabancıları zengin ediyoruz ifadelerini kullandı. Çetintaş şöyle devam etti: “AVM’lerde bulunan markaların çoğu Amerika markası. Bizler AVM’lere koşarak Amerika’ya yatırım yapmış oluyoruz. Halkımızdan yabancılardan ziyade yerli esnafa sahip çıkmasını bekliyoruz.”
SOSYETE PAZARLARI MÜŞTERİMİZİ ÇEKİYOR
Sosyete pazarlarının servislerle müşteri topladıklarını dile getiren Çetintaş, söz konusu servislerin Etlik Ticaret Merkezi’nin önünden müşterileri alıp götürdüğünü vurgularken bunun kendilerini olumsuz etkilediğini dile getirdi.
OTOPARK PROBLEMİ YAŞIYORUZ
Otopark problemi ticaret merkezimizde esnafımızın işlerini olumsuz etkiliyor diyen Çetintaş şu ifadeleri kullandı: “Müşteriler arabalarını bırakabilecekleri yer olmadığı için buraya gelip alış veriş yapmıyorlar.  Yetkililerden buradaki yerli esnafa destek olmalarını ve otopark probleminin çözümüne yönelik girişimde bulunmalarını bekliyoruz.”
KANALİZASYON PİSLİĞİ DÜKKÂNLARA DOLUYOR
Etlik Ticaret Merkezi olarak bir diğer problemlerinin de alt yapı yetersizliği olduğunu kaydeden Çetintaş, kanalizasyon pisliğinin ticaret merkezinin içerisine dolduğunu, bunun işlerini olumsuz etkilediğini ve yetkililerden bunun çözülmesini beklediklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.