Büyükşehir basın bülteni de gitti

Büyükşehir basın bülteni de gitti

Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna, Gökçek döneminden kalma bir uygulamaya daha son verdi. Tuna, 14 yıldır haftalık yayınlanan belediye basın bültenini sonlandırdı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Melih Gökçek döneminden kalma bir uygulamaya daha son verdi. Büyükşehir tarafından 14 yıldır haftalık olarak yayınlanarak Başkentlilere ücretsiz olarak dağıtılan 32 sayfalık basın bülteninin de sonlandırıldığı öğrenildi. Büyükşehir ile ilçe belediyelerin faaliyetlerinin yer aldığı ve haftalık 160 bin basılan basın bülteni en son 663. sayısı ile Başkentlilerle buluşmuştu. Bültenin aylık sadece baskı maliyetinin yaklaşık 250 bin TL olduğu yıllık ise bu rakamın 3 milyona yaklaştığı tahmin ediliyor. 

img_7961.jpg

BAŞKAN TUNA, TASARRUF AMAÇLI SONLANDIRDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın maddi zorluklar yaşayan belediye bütçesinde tasarruf sağlamak amacıyla bu kararı aldığı konuşuluyor. Büyükşehir'de köklü ve olumlu değişikliklere giden Mustafa Tuna'nın bu konuda başka bir projeyi hayata geçirip geçirmeyeceği ise merakla bekleniyor. 

GÖKÇEK'TE 654, TUNA'DA 9 KERE ÇIKTI

Haftalık 160 bin basılarak halka ücretsiz dağıtılan basın bülteni Tuna döneminde 9 kere çıktı. Bülten  23.5 yıl Büyükşehir Başkanlığı yapan Gökçek döneminde ise 654 kere Ankaralı ile buluştu. Mustafa Tuna'nın göreve başlamasının hemen ardından Gökçek'in ismi bültenden silinmişti. 

BÜLTENDE 16 KİŞİ GÖREV YAPIYORDU

14 yıldır yerel ve süreli olarak çıkan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Basın Bülteni'nde genel yayın yönetmeni ve sorumlu yazı işleri müdürü ile birlikte 16 kişi görev yapıyordu. Bültenin sonlandırılması ile bu departmanda çalışan kişiler de görevinden alındı. Bültenin tasarımı Belya A.Ş. baskısı ise Korza Yayıncılık tarafından yapılıyordu. 

DİNOZOR, FUTBOLCULAR VE LALE KALDIRILMIŞTI

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna göreve gelmesi ile Gökçek döneminden kalan fıskiye, dinozor maketleri, futbolcu heykelleri, Pursaklar Bölge Başkanlığı ve Kızılay'daki lale heykelini kaldırtmıştı. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.