Büyükşehir Belediyesi’nden “Durak İstiyoruz”

Büyükşehir Belediyesi’nden “Durak İstiyoruz”

Özel Toplu Taşıma Araç sahipleri Büyükşehir Belediyesi’nden araçlarına park alanı tahsis edilmesini istiyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Özel Toplu Taşıma Araç sahipleri kendilerine özel bekleme alanı olmamasından yakınıyor. Araçlarını park edecek yer bulamadıklarını belirten araç sahipleri ilgililerden durak istiyor.

Durak tahsil edilmeli

Uzun yıllardır aynı sorunla karşı karşıya kaldıklarını belirten araç sahipleri minibüslere nasıl durak tahsis ediliyorsa kendilerine de durak tahsil edilmesini talep ediyor. Gençlik Parkı ile 19 Mayıs Stadyumu arasında yer alan Cumhuriyet Caddesi’ni durak olarak kullanan araç sahipleri trafik cezaları ile başlarının dertte olduğunu ifade ediyor.

Çevre ilçelere ulaşımın temel ayağı

Başkent’in çevre ilçelere ulaşımın temel ayağını oluşturan Özel Toplu Taşıma Araçları, Kalecik, Haymana, Akyurt, Çubuk, Kazan, Kızılcahamam, Beypazarı, Güdül, Ayaş, Nallıhan, Elmadağ gibi ilçelere ulaşım sağlıyor. Halkın merkezden çevre ilçelere ulaşımında can damarı olduklarını belirten araç sahipleri bir an önce bu ayıbın ortadan kaldırılmasını istiyor.

Trafik polisleri ceza yazıyor

33ce8f47-e06d-427d-82f6-27cd9664fdca.jpg

Ankara-Kalecik hattında yolcu taşıyan araç sahibi Mahmut Karakoç yaşadıkları sorunları ise şu şekilde değerlendiriyor. “Bizim bir durağımız yok ve öksüz çocuk gibi buralarda bekliyoruz. Bize bir yer gösterilse hem vatandaş hem de biz rahat ederiz ortada bir mağduriyet var. Araçları buraya çekiyoruz fakat trafik polisleri ceza yazıyor. Başka bir caddeye gidiyoruz oradan da kovuluyoruz. Buna acil bir çözüm bulunmalıdır. Bizlere sabit bir yer gösterilmelidir.” şeklinde değerlendiriyor.

Vatandaş da mağdur ediliyor

Dolmuş duraklarını örnek gösteren Karakoç, “Aynı sistemi bize de uygulayabilirler ya da onların bir durağını bize tahsis edebilirler. Vatandaş, burada bekleyecek durak olmadığından ayakta bekliyor. Özellikle kız çocuklarımız ve kadınlar araç boş iken binip araçta beklemek istemiyorlar. Bu yüzden saatlerce dışarıda ayakta bekliyorlar. Burada sadece biz değil vatandaş da mağdur ediliyor.” diye konuştu.

Aylık ücrette indirim yapılsın

Bir diğer problemlerinin belediyeye ödedikleri aylık ücret olduğunu belirten araç sahipleri bu konuda da belediyeden indirime gitmesini talep etti. Araç sahipleri aylık 200 lira ödediklerini ve bunun önümüzdeki yıl 400 lira olacağını söylediklerini belirterek, “Buradan Kalecik’i örnek verecek olursak 75 kilometre yol kat ediyoruz. Ücreti ise tam 7 lira öğrenci 3.75 liradır. Araba zaten 20 kişilik. Yarısı öğrenci olduğu zaman yaptığımız seferlerde zarar ediyoruz. Aracın bakım masrafları ile araç sahibinin yol masraflarını bile karşılamıyor.” diye sitemde bulundular.

Paso kullanımına sınırlama getirilsin

En sık karşılaştıkları diğer bir sorunun ise bazı şahısların öğrenci olmadığı halde pasoya sahip olması ve indirimli tarifeden faydalanmalarının sorun teşkil ettiğine değinen araç sahipleri, “Öğrencilerimize uygulanan tarifeye karşı değiliz. Öğrencinin parası olmuyor. Gerekirse ücretsiz de götürürüz. Fakat bazı kişiler oluyor neredeyse emekliliği gelmiş paso gösteriyor. Bunlar genelde belediyelerde çalışan kişiler oluyor. Buna bir kısıtlama getirilmeli. Birde öğretmenlerde indirimli tarifeden faydalanıyor. Buna da karşıyız. Aylık 3 bin liradan fazla maaş alan bir meslek sahipleri cebinde neredeyse hiç para olmayan öğrenci ile bir tutula bilinir mi? Bunlara da paso verilmesin kaldırılsın istiyoruz.” dedi.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.