Çağlar Söyüncü kimdir, nereli, kaç yaşında?

Çağlar Söyüncü kimdir, nereli, kaç yaşında?

Milli futbolcu Çağlar Söyüncü, kariyerinin en önemli imzasını atmaya yakın. Peki, Çağlar Söyüncü kimdir, nereli, kaç yaşında?

İngiltere macerasını bitirmek üzere olan Çağlar Söyüncü, ara transfer döneminin en çok konuşulan futbolcularından. Çağlar Söyüncü kariyerinde ilk kez İspanya'da forma giymeye yakın. Peki, Çağlar Söyüncü kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte tüm detaylar:

caglar-soyuncu-kimdir-nereli-kac-yasinda-1.jpg

ÇAĞLAR SÖYÜNCÜ KİMDİR?

23 Mayıs 1996 tarihinde İzmir’in Menemen ilçesinde dünyaya gelen Çağlar Söyüncü, baba tarafından Boşnak anne tarafından ise Arnavut’tur. 1.87 boyunda, 74 kilogram olan Söyüncü, futbola 2011 yılında Menemen Belediyespor altyapısında başladı, bir yıl sonra ise Bucaspor’a geçti. 2 yıl Buca’da futbol eğitimi gördükten sonra 2014 yılında Altınordu’ya geçti. Çağlar Söyüncü, 1. Lig’de 14 maçta forma giydi ve 2 gol attı. Çağlar Söyüncü, U18 ve U19 milli takımlarında da oynadı. Altınordu’da gösterdiği başarılı performansla Alman ekiplerinden Freiburg’un dikkatini çekti ve 2016 yılında 2.5 milyon Euro bonservis bedeliyle Almanya ligine transfer oldu. Bu transferle tarihte, 1. Lig’den Avrupa’ya transfer olan ilk futbolcu unvanına sahip olan genç stoper, aynı zamanda Türkiye Milli Takımının formasını da terletmektedir. 2016 yılından bu yana ay yıldızlı formayla 51 maçta forma giydi ve 2 gol kaydetti. Milli savunmacı, 2 sezon boyunca Freiburg formasıyla 54 maça çıktı ve 2 asist yaptı. 2018 yılında ise 21 milyon Euro bonservis bedeliyle İngiltere’nin Leicester City kulübüne transfer oldu. İngiliz kulübünde toplamda 126 maçta 3 gol, 2 asistlik katkı veren Çağlar, kariyerinin imzasını atmak üzere. Adı Galatasaray ile de anılan oyuncu, tercihini ise İspanya’dan kullandı.

caglar-soyuncu-kimdir-nereli-kac-yasinda-2.jpg

ÇAĞLAR SÖYÜNCÜ TRANSFERİ

Almanya ve İngiltere kariyerlerinden sonra Çağlar, şimdi de İspanya’da oynamak istiyor. Ünlü İspanyol gazeteci Eduardo Inda, Atletico Madrid'in Felipe'yi Wolverhampton'a gönderdiğini ve La Liga ekibinin Çağlar Söyüncü transferini bitirdiğini duyurdu. İspanyol basınında geniş yankı uyandıran haberde Roma'nın da nabız yokladığı milli stoperimizin tercihini Atletico Madrid'den yana kullandığı bilgisi verildi. İngiliz basını, Çağlar Söyüncü için Atletico Madrid’in Leicester'a ödeyeceği rakamı da duyurdu. Habere göre İspanyol devi, Çağlar Söyüncü'nün transferi için İngiliz ekibine 3 milyon Euro ödeyecek. 26 yaşındaki futbolcunun birkaç gün içinde sağlık kontrolünden geçeceği ve kendisini Atletico'ya bağlayan sözleşmeyi imzalayacağı kaydedildi. Geçtiğimiz sezon takımın vazgeçilmezi olan Çağlar Söyüncü, 2022-2023'te gözden düşmüştü. Bu sezon tüm kulvarlarda sadece 3 maça çıkabilen milli savunmacı, toplamda ise 252 dakika süre aldı.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.