Cami bahçesinde 'Cuma' PAZARI

Cami bahçesinde 'Cuma' PAZARI

Yenimahalle'deki Öz Elif Cami'nin bahçesine cuma namazına gelenler için birkaç saatliğine kurulan küçük pazarda renkli anlar yaşanıyor. Alıcı ve satıcının bir hayli memnun olduğu görülen pazarda ise yok yok.

Yenimahalle'deki Vatan Caddesi üzerinde bulunan Öz Elif Cami'nin bahçesinde her cuma günleri birçok ürünün bir arada bulunduğu küçük bir pazar kuruluyor. Cuma namazını eda etmek için bu camiye gelen yüzlerce vatandaş, evlerinin ya da iş yerlerinin eksikliğini buradan giderebiliyor. 

PAZARDA YOK YOK
Öz Elif Cami'nin bahçesine sadece cuma günleri kurulan pazarda sebze ve meyvenin yanı sıra birçok yöresel ürün de yer alıyor. Çevre sakinlerinin pazar alışverişini gördüğü pazarda, atkı ve bere gibi kışlık giyeceklerde satılıyor. Birkaç saatliğine kurulan pazardan alıcının ve satıcının bir hayli memnun olduğu görülüyor. Caminin Onkoloji Hastanesi'ne yakın olmasından dolayı her cuma günleri açılan pazardan hasta ve hasta yakınları da istifa edebiliyor. 

CUMA NAMAZINA GELEN UĞRUYOR 
Herhangi yasal bir prosedürü olmamasına rağmen her cuma bireysel olarak kurulan pazardan memnun olan vatandaşlar, "Cuma namazına geldiğimizde bu pazardan kesinlikle istifade ediyoruz. Güzel ve uygun ürünler var. Marketlerde bulamayacağımız yöresel ürünleri dahi burada bulabiliyoruz. İhtiyacımız kadarıyla buradan temin ediyoruz. Cuma namazına gelindiği zaman cami bahçesi kalabalıklaşınca normal pazarlardan hiçbir eksiği olmuyor" dedi. 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.