Camilere Yakıt Ödeneği Verilmeli

Camilere Yakıt Ödeneği Verilmeli

Kışın yakıt konusunda camilerin sıkıntı yaşadığını ifade eden Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gümüş, camilere metre karesi üzerinden diğer kamu kurumlarına yapıldığı gibi yakıt ödeneği verilmesi gerektiğini savundu.

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Cami görevlilerinin kışın yakıt konusunda büyük sıkıntı çektiğini dile getiren Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gümüş, “Nasıl ki diğer kamu kurumlarına yakıt ödeneği bütçeden karşılanıyorsa camilerimizin metre karesi üzerinde Diyanet İşleri Başkanlığımızın bütçesine devletimiz bütçeye katkı sunarak camilerin kışın ısıtılmasına yönelik katkı sağlanabilir” dedi.

CEMAATLE GÖREVLİLER KARŞI KARŞIYA

“Anayasadan gelen göreviyle camilerin yönetimini Diyanet İşleri Başkanlığımız yapıyor” diyen Ahmet Gümüş, “Bu vesileyle tabi ki birinci derece sorumluluk Diyanet İşleri Başkanlığına ve tabi ki din görevlilerine ait. Kış aylarında camilerimiz genel anlamda yaz aylarında olduğu gibi değil, bütün camiyi ısıtma problemi olduğundan ufak bölümler kapatılarak namazlarımızı oralarda kılmaya çalışıyoruz. Tabi burada en büyük sıkıntılar görevli arkadaşlarımızla alakalı oluyor. Kış aylarında yakıt problemi yoğunlukla oluyor ve cemaate yakıtla ilgili zaman zaman başvuruluyor. Bu noktada din görevlisi arkadaşlarımızla cemaatimiz karşı karşıya geliyor” şeklinde konuştu.  

YAKIT ÖDENEĞİ İÇİN BÜTÇE VERİLMELİ

Yakıt ödeneği noktasında devletin Diyanet İşleri Başkanlığına bütçe vermesi gerektiğini belirten Gümüş,  “Kış aylarına yönelik Diyanet İşleri Başkanlığımız din görevlilerini rahatlatacak uygulamalar gerçekleştirmeli. Nasıl ki diğer kamu kurumlarına yakıt ödeneği bütçeden karşılanıyorsa camilerimizin metre karesi üzerinde Diyanet İşleri Başkanlığımızın bütçesine devletimiz bütçeye katkı sunarak camilerin kışın ısıtılmasına yönelik katkı sağlanabilir. Bu da din görevlisi arkadaşlarımızın görevlerini daha rahat yapması noktasında iyi olur” ifadelerini kullandı.

AVLULARA BÜYÜK ŞEMSİYELER KURULABİLİR

Camilere yakıt ödeneği verilmemesi durumunda cami cemaatine de görev düştüğünü söyleyen Gümüş, “Tabi cemaatimizin de bu noktada görevlilerimize yardımcı olması, tasarruf noktasında camileri desteklemesi gerekli. Bütçeden kaynak aktarılmadığında da yakıtın karşılanması noktasında din görevlisi arkadaşlarımıza yardımcı olunmasını bekliyoruz. Özellikle yakıt ve mekân konusunda büyük sıkıntı oluyor. Kışın Cuma namazlarında cemaat camilere sığmıyor, yağış nedeniyle vatandaşlarımız mağdur oluyor. Belediyeler bu konuda camilerimize yağışı engelleyebilecek büyük şemsiyeler kurabilir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.