Camilerin ısıtma masrafları ‘Bütçeden Karşılansın’

Camilerin ısıtma masrafları ‘Bütçeden Karşılansın’

Diyanet Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Omurca havaların soğuması ile beraber camilerde ortaya çıkan ısıtma problemlerinin önüne geçilebilmesi için, camilerin ısıtma-soğutma giderlerinin de genel bütçeden karşılanması istedi.

Yaklaşan kış ayları ile birlikte camilerde ortaya çıkan ısıtma sorunlarının giderilebilmesi için oluşan giderlerin devlet tarafından karşılanması gerektiğini belirten Omurca, cemaatin mağdur olmaması için bu tarz sorunların bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi.

Isıtma  giderleri cami cemaatini sıkıntıya düşürüyor

Camilerin aydınlatma ve ısıtma-soğutma adı altında 2 farklı giderinin olduğunu belirten Omurca, aydınlatma giderlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı’nın genel bütçesinden karşılandığını ısıtma ve soğutma giderlerinin ise cami cemaati tarafından giderildiğini belirtti. Birçok camide ısıtma-soğutma konusunda sıkıntılar yaşandığını dile getiren Omurca, özellikle kışı sert geçiren bölgelerde camiyi ısıtmada problemler yaşandığını ve buna bağlı olarakta cemaatin camiye gidemediğini belirtti.

Giderler karşılanırken zorluk çekiliyor

Cemaatin özellikle kış aylarında camilerin ısıtma giderlerini karşılamakta zorluk çektiğini dile getiren Omurca, “Bu konuda cami cemaatleri haklı bir serzenişte bulunuyorlar. Biz istiyoruz ki camilerimiz nezih bir ortamda yazın serin, kışın sıcak kalsın. Halkımız ibadetlerini rahat bir şekilde yapabilsin. Bu konuda sıkıntılar yaşandığının farkındayız. Amacımız bu gibi sorunları çözüme kavuşturup camilerimizi yaz kış dolu görmektir.” dedi.

Isıtma-soğutma giderleri bütçeden karşılanmalı

Geliri olan camilerin bu tarz sorunlar yaşamadığını dile getiren Omurca, “Temennimiz camilerimizin ıstma ve soğutma giderlerinin de genel bütçeden karşılanarak halkımızın ibadetlerini rahat bir ortamda yapabilmelerini sağlamak. Geliri olmayan camilerde bu tarz sıkıntılar yaşanıyor. Diyanet Sen olarak bu sorunların üzerinde çalışıyoruz ve inanıyoruz ki sorunları teşkilat olarak el birliği ile çözeceğiz.” şeklinde konuştu.

Kadınlar için ibadet alanı tahsis ediliyor

Camilerin ve mescitlerin diğer bir sorunu olan kadınların kendilerine ayrı abdesthane, lavabo ve ibadet alanı sorunları hakkında da açıklamalarda bulunan Omurca, “Erkekler nasıl camilerimizde rahat bir şekilde ibadetlerini yapabiliyorlarsa kadınlar da ibadetlerini yapabilir. Diyanet İşleri Başkanlığı özellikle bu konuda çok hassas davranıyor. Camilerimizin tamamına yakınında kadınlar için abdesthane, lavabo ve ibadet alanı tahsis edilmiş durumda.” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanımız’ın yanındayız

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hakkında da açıklamalarda bulunan Omurca, Diyanet İşleri Başkanı’nın teşkilat içinde yetişen değerli ve kıymetli bir kişi olduğunu belirtti. Omurca, “Ali Erbaş hocamız teşkilat içinden gelen ve teşkilatı iyi tanıyan bir insan. Daha öncesinde de Diyanet İşleri Başkanlığı’nda çok güzel çalışmaları ve emeği bulunan birisi. Kur’an kursları konusunda çok güzel atılımlar yapmış  ve onların çoğalmasına büyük katkıda bulunmuş değerli bir şahsiyettir. Din hizmetinin daha iyi hale getirilebilmesi için çaba gösteren Diyanet İşleri Başkanlığı’nı yıpratmaya çalışanlar oluyor. Biz bu art niyetli şahıslara karşı dimdik ayakta duran Diyanet İşleri Başkanımızın, Diyanet Sen olarak her zaman yanındayız ve destekçisiyiz.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.