Çamlıdere Türkiye'nin en büyük açık alan macera ve etkinlik parkı

Çamlıdere Türkiye'nin en büyük açık alan macera ve etkinlik parkı

Çamlıdere’de bulunan ve Türkiye'nin en büyük macera parkı olan açık alan büyük ilgi görüyor.

Çamlıdere Aluç Dağı Milli parkında bulunan macera parkı doğa ile iç içe kaliteli vakit geçirmek isteyen misafirlerini bekliyor. Macera parkında birbirinden güzel onlarca aktivite hayata geçirilirken ziyaretçilerin doğada vakit geçirerek şehrin gürültüsünden uzaklaşmaları amaçlanıyor.

Amaç genç nesile doğayı sevdirmek

8cf10a53-50ff-4151-999c-bc3f81670a98.jpg

Spor, eğlence, hareket ve dinlenmenin bir arada olduğu macera parkı hakkında gazetemize bilgi veren Çamlıdere Kamp Organizasyon Genel Koordinatörü Ömer Eren amaçlarının gençlere doğayı sevdirmek olduğunu söylüyor. Macera Parkı’nın 10.000 m2 alanı ile Ankara’nın ilk, tek ve en büyük orman içi macera, dinlenme, etkinlik ve eğlence merkezi olduğunu belirten Eren, hem zengin içeriği hem de işletme modeli ve profesyonelliği sayesinde ziyaretçilerine şehrin stresinden, karmaşasından bir nebze uzaklaşarak, doğa ile uyum içerisinde spor yapma, dinlenme ve eğlenme fırsatı sunduklarını belirtiyor.

40'a yakın aktivite bulunmakta

15622500_1628909364071303_1715507230749254882_n.jpg

Macera parkında 40’a yakın aktiviteleri olduğunu belirten Eren bireysel katılımların yanı sıra kurumsal katılımlar içinde fırsatlar sunduklarını belirterek, “Macera parkında 40’a yakın aktivitemiz bulunmaktadır. Bunlara örnek verecek olursak ok atma, paintball, havalı tüfek atışı, dağ bisiklet sürüşü, ata binme, yüksek ip parkuru,  zipline, dev salıncak gibi etkinlikler bulunmaktadır. Bunların yanı sıra doğa yürüyüşleri yaparak yürüyüş sonrasında mangal partileri düzenliyoruz. Gelen gruplarımız tamamen doğa ile içe içe bir yaşam sürüyor. Günlük hayatın yoğunluğundan ve stresinden misafirlerimizi uzaklaştırıp doğanın huzuruna bırakıyoruz.” şeklinde konuştu.

Çocuklarımıza köy yaşamını da öğretiyoruz

img_0343.jpg

Genel Koordinatör Eren, sadece bunlarla yetinmediklerinin altını çizerek gelen misafirlere Çamlıdere’de bulunan tarihi yer ve müzeleri gezdirdiklerini dile getirerek, “İlçemizde Şeyh Ali Semerkandi Hz.lerinin türbesi olmak üzere, Oyuncak Müzesi, Türkiye’de ilk olan Hayvan Müzesi, Tartı Terazi Müzesi gibi yerlerimizi misafirlerimize gezdiriyoruz. Grubun vakti var ise köylerimize götürerek çocuklarımıza köyde folluktan yumurta toplatıyoruz, süt sağdırıyoruz. Gençlerimizin ve çocuklarımızın köy yaşamını öğrenebilmesi için bu tarz etkinlikler de yapıyoruz. İçerik olarak zengin bir etkinlik listemiz bulunuyor.” diye konuştu.

Ailelere yönelik gruplar da var

Sadece gençlere yönelik değil ailelere de yönelik gruplar oluşturduklarını belirten Eren, “Yapılan aktiviteleri bir yarış haline getirerek eğlenceyi artırıyoruz. Geceleri kamp ateşi yaparak ateş etrafında çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Gelen misafirlerimize gece ormanda yürüyüş de yaptırıyoruz.” dedi. Konaklama hakkında da bilgi veren Eren, otel konaklamaları bulunduğu gibi isteğe bağlı olarak vatandaşların kamp alanlarında çadırda da kalabildiklerini belirtti. Macera parkında göl de bulunduğunu belirten Eren isteyen vatandaşların balık da tutabileceklerini ifade etti. 

Gençler doğal terapi olarak görüyor

img_20170603_124830.jpg

Amaçlarının gençleri sanal âlemden kurtarıp doğa sevgisini aşılamak olduğunu belirten Eren, doğayı sevdirirken daha cazibeli hale getirmek için böyle bir uğraş içine girdiklerini belirtti. Birçok okul, aile ve izci gruplarını ağırladıklarını belirten Eren, insanlardan olumlu geri dönüşler aldıklarını belirterek gençlerin bu organizasyonu doğal terapi olarak gördüklerini söyledi. Gerçekleştirdikleri aktivitelerin sadece doğada yapılabileceğini belirten Eren, “Aktivitelerimiz tamamen doğaya özgüdür. Örnek verecek olursak doğa yürüyüşü yaptırırken aynı zamanda çocuklara yenilebilir bitki türlerini de tanıtıyoruz. Hayvanlar hakkında bilgiler veriyoruz. Yatılı programlarımızda gökyüzünü gözlemleyerek çocuklarımıza bilgi veriyoruz. Peynir yapmasını ve bazlama yapmasını öğretiyoruz. Sobada kestane pişiriyoruz. Bunlar gibi birçok etkinlik yapıyoruz. Spor, eğlence, hareket ve dinlenme bir arada. Ailenizle, arkadaşlarınızla ve birlikte vakit geçirmeyi sevdiğiniz her kim varsa, Çamlıdere Aluç Dağı Milli Parkı macera alanına bekliyoruz." dedi.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.