Çankaya'da gecekondular yıkıldığıyla kaldı

Çankaya'da gecekondular yıkıldığıyla kaldı

Gazetemize konuşan Mimar Sinan Mahallesi sakinleri, Çankaya Belediyesi’nin mahallede 1 yıl önce gecekonduları yıkıp çevreyi de öylece bırakmasına tepkili.

Mimar Sinan Mahallesi sakinleri, Çankaya Belediyesi’nin mahallede 1 yıl önce gecekonduları yıkıp çevreyi de öylece bırakmasına tepkili.

Mahalle sakinlerinden Nihat Şen, “Geceleri madde bağımlıları burada cirit atıyor. Sokak köpekleri de insanlara saldırıyor. Üstelik kaçak hafriyat da dökülüyor buraya. Çoluğumuz çocuğumuz var. Evimize girip çıkmaya korkar hale geldik’’ ifadelerini kullandı. 

ikili-(4).jpeg

Mahalleli, sorunlarını gazetemize anlatırken, ‘‘Belediyenin de haberi var ama çözemiyor’’ dedi.

Mimar Sinan Mahallesi sakinleri yaklaşık bir yıl önce mahallede yaşanan gelişigüzel yıkımlardan yakınıyor.

Gazetemize konuşan mahalle sakini Nihat Şen, 127. caddede yıkımların CHP’li Alper Taşdelen yönetimindeki Çankaya Belediyesi tarafından 1 yıl önce gerçekleştirildiğini fakat sonra buranın unutulduğunu belirterek, “1 yıldır gelen giden yok. Burası madde bağımlılarının ve kaçak moloz dökenlerin adresi oldu. Vatandaş olarak bu durumdan şikâyetçiyiz” ifadelerini kullandı.

‘‘ÇOCUKLARA SALDIRIYORLAR’’

Ayrıca Şen, bölgede çok sayıda sokak köpeği olduğunu belirterek, “Çocuklara saldırıyorlar, hatta geçenlerde birisini burada köpek ısırdı” dedi. 

“BELEDİYE ARTIK ÇÖZÜM BULSUN”

Geceleri araçla bölgeye kaçak hafriyat dökümü yapıldığını ifade eden Şen, “1 senedir burası başıboş halde duruyor. Bütün mahalleli bu durumdan şikâyetçi. Çankaya Belediyesi’ne durumu anlattık birkaç defa greyder gönderdiler ama işe yaramadı. Bu enkazlar böylece duruyor. Geceleri bazı araçlar gelip inşaat artıklarını, pisliklerini buraya döküyorlar. Gördüğünüz gibi burası yamaç bir yer. Enkazdan ve molozlardan taş yuvarlanıyor yola iniyor. Özellikle küçük çocuklar için çok sakıncalı. Artık buraya bir çare bulunmalı” diye konuştu. 

1-(3)-004.jpeg

“ALKOL, TİNER, ATEŞ YAKMA…”

Yıkılan yerlerin madde bağımlıların da adeta meskeni olduğunu söyleyen Şen, “Gece buraya etraftan kim olduğunu bilmediğimiz gençler geliyor. Alkol alan var, esrar tiner bağımlıları var bir de ateş yakıyorlar. Evimiz burada arabalarımız kapımız önünde kendini bilmez birisi o ateşi sağa sola dağıtsa Allah muhafaza büyük kazalar olur. Ayrıca her gün duyuyorsunuz kötü kötü olaylar yaşanıyor. Bizim çocuklarımız gençlerimiz buradan geçiyor bu yolu kullanıyor” diyerek tepkisini dile getirdi. 

“BELEDİYENİN HABERİ VAR”

Şen, sözlerine şöyle devam etti: “Konuyla ilgili mahalleli olarak çok kez Belediye’ye dilekçe verdik şikâyette bulunduk. Mahalle muhtarımız da bu konuyla sürekli ilgileniyor. Fakat gel gelelim ki çözüm yok. Az önce belirttiğim gibi bir greyder gönderiyorlar o kadar. Yani kalıcı bir çözüm değil. Son duyduğumuz orada bürokrasi işlemlerinin sürdüğünü o yüzden de böyle kaldığı. Ama bizler vatandaşlar olarak burada mağdur oluyoruz. O yüzden biran önce buna el atılması gerekiyor.” 

Erkal Erdoğan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.