Cerablus’ta Türk filmi çekiliyor

Cerablus’ta Türk filmi çekiliyor

Arslan, Fırat Kalkanı Harekâtı ile TSK’nın güvenliğini sağladığı Cerablus’ta iç savaş öncesi dönemi anlatan bir Türk filmi çektiklerini kaydetti. Arslan, Der’a adını verdikleri filmin 2018’de vizyona gireceğini açıkladı.

Dizi ve sinema oyuncu İbrahim Ethem Arslan ile oyunculuk serüvenini ve rol aldığı projeleri konuştuk. 
İbrahim Ethem Arslan'ı nasıl tanıyoruz, sinema sektöründe yer almaya nasıl karar verdiniz?
1987 yılında Yozgat’ta doğdum, ilkokul, ortaokul ve liseyi memleketim Yozgat’ta okudum. Daha sonra 2006 yılında üniversite eğitimi almak için Ankara’ya geldim. Sinema sektörüne gireceğim diye bir düşüncem yoktu aslında, kendiliğinden gelişti her şey ben o sıra Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği okuyordum. Ancak bölümümü pek sevememiştim, o sıralar Ahmet Yenilmez, Ankara’ya bir tiyatro okulu açtı ve ben de buraya gittim. Daha sonra kendi ekibimi oluşturup onlarla beraber tiyatro oyunları oynadık. 12 Eylül 1980 darbesinin anlatıldığı “Kafes” filminde rol alarak sinema sektörüne adım atmış oldum.
Hangi projelerde bulundunuz, en çok keyif aldığınız çalışma hangisi idi?
2015 yılında çekilen “Kafes” filminden sonra, TRT 1 ekranlarında yayınlanan “Sevda Kuşun Kanadında” ve henüz vizyona girmeyen “Kurtlar ve Çakallar” ve bir komedi filmi olan “Nezih Bir Film” de oynadım. “Sevda Kuşun Kanadında” dizisi ekranlara veda edince, “İsimsizler” dizisinde devam ettim çalışmalarıma. 
Sizce Türkiye'de oyunculuk mesleğinin zorlukları neler?
Oyunculuk mesleğinin en zor kısmı oyunculuğa atım atabilmek bence çünkü birçok yetenekli arkadaş yetişiyor fakat sektöre girmekte zorlanıyor açıkçası sektöre girmek kolay bir iş değil. Kendini ispat etmek için çabalamak gerekiyor. Bunun için de insanın zamanı ve imkânı olması gerekiyor, onun dışında oyunculuğun kendine göre zorlukları da var tabi mesela gece gündüz çalışabiliyoruz sabit bir mesaiden bahsetmemiz söz konusu değil. Ama bunlar bizim için tolere edilebilecek şeyler. Kamera arkasında çalışanların işi daha zor, hiç durmadan çalışıyorlar.
Şuan yer aldığınız proje nedir, çekimleri nerede yapılıyor sizin rolünüz nedir? 
Şuan “Der’a” isimli filmde oynuyorum. Yapımcılığını ve yönetmenliğini Halis Cahit Kurutlu’nun yaptığı film, Fırat Kalkanı Harekâtı ile terörden arındırılan bölgelerden olan Suriye’nin Halep iline bağlı Cerablus ilçesinde çekiliyor. Suriye’deki iç savaşın ilk dönemlerini anlatan film 2018 yılında ülkemizde vizyona girecek inşallah.
Gelecekte kendinizi nerede görüyorsunuz, sektörde mutlu musunuz?
İşimi severek yapıyorum, tabi ki mutluyum. Hatta oyunculuk ve senaristlik yapabilmek için ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bıraktım. Geleceğe baktığımda güzel hayallerim var. Yapımcı olarak kendi yazdığım projeleri gerçekleştirmek istiyorum. Kendi sözlerimi kendi üslubumla söylemek gibi bir derdim var. Allah nasip eder ve bunları hayata geçirebilirim inşallah.
“Kiremit Kültür Sanat” akademisinde senaryo ve oyunculuk dersleri veriyorsunuz bunlardan da biraz bahseder misiniz?
Kiremit Sanat bizim tiyatro ve sinema ekibimizin adıydı. 2011 yılından beri tiyatro yapıyorduk ve kısa film ve belgesel çektik. Bu sene de Ankara Maltepe’de kendi sahnemizi ve okulumuzu açtık. Hem senaryo hem oyunculuk hem de enstrüman kurslarımız var. Kendi oyunlarımızı da sahneliyoruz. Müzik günleri ismiyle düzenlediğimiz etkinliklerimiz de oluyor.

Cihan ÖZKAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.