Çeşme müjdesi

Çeşme müjdesi

BAŞKENTRAY projesi kapsamında, Sıhhiye Demiryolu Köprüsü ile köprünün alt kısmında bulunan hayrat çeşmesi yıkılmıştı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD) tarafından gerçekleştirilen Başkentray projesi kapsamında, banliyö hattının Ankara-Kayaş istasyonları arasında kalan demiryolu köprüleri ve geçitleri yıkılarak yeniden yapılıyor. Proje kapsamında Sıhhiye Demiryolu Köprüsü ile köprünün altında bulunan hayrat çeşmesi yıkılmıştı. Köprünün yapım çalışmaları devam ederken Başkentlilere çeşme müjdesi geldi.

Ankara'nın en işlek noktalarından biri olan Sıhhiye'de, geçmişte yoğun bir şekilde kullanılan hayrat çeşmesinin yıkılması vatandaşları üzmüştü. Köprünün alt kısmına Büyükşehir Belediyesi ve yüklenici firmanın logosunun bulunduğu çeşmenin yeniden yapılacağını belirten pankart asıldı. Hayrat çeşmesinin yine Sıhhiye Demiryolu Köprüsü'nün altı kısmına yapılması bekleniyor.

İLANI GÖRDÜK ÇOK MUTLUYUZ

Çeşmenin yeniden yapılmasından dolayı memnun olduklarını belirten vatandaşlar," Millet olarak çeşme kültürümüz geçmişten geliyor. Şehirlerimizde vatandaşların yoğun olarak bulunduğu noktalarda çeşmelerin bulunması gerekiyor. Ankaralılar olarak bizler çeşmenin yıkılmasına üzülmüştük. Ancak çalışmalar nedeniyle de yıkılması gerekiyordu. Sonuçta banliyö hattının yeniden yapılması da çok önemli bir hizmet.

Daha sonrasında bir belirsizlik vardı. Çeşmenin açıkçası yeniden yapılacağını düşünmüyordum. Hayrat çeşmesinin yeniden yapılacağını belirten ilanı gördük çok mutluyuz. Çok güzel bir hizmet. Duyarlı olmamız gerekiyor. Belli noktalarda bu tür çeşmeler bulunuyor. Ya kullanımında sorun oluyor yada zarar veriliyor. Sonra diyorlar çeşme neden kapatıldı bu bizlerin elinde güzel ve düzenli kullanalım. Çeşmenin yeniden inşa edilmesi için emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.  
      

 İBRAHİM ETHEM ÜNAL / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.