ÇİÇEK'TEN MOBİLYACILARA ZİYARET

ÇİÇEK'TEN MOBİLYACILARA ZİYARET

Mobilyacıları ziyaret eden eski Meclis Bakanı Cemil Çiçek, Ak Parti Milletvekili Emrullah İşler ve Ak Parti 2. Bölge Milletvekili Adayları mobilyacıların sorunlarını dinledi.

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nı ziyaret eden eski Meclis Bakanı Cemil Çiçek, Ak Parti Milletvekili Emrullah İşler ve Ak Parti 2. Bölge Milletvekili Adayları mobilyacıların sorunlarını dinledi. Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Taklacı siteler esnafının sorunlarını dile getirdi ve taleplerde bulundu. Talepler hakkında gerekeni yapacaklarını belirten Cemil Çiçek büyük sorumluluğun Büyükşehir Belediyesi’nde ve odalar birliklerinde bulunduğunu söyledi.

SİTELER ANKARA’NIN ÖNEMLİ BİR DEĞERİ

Hükümetin ve milletvekillerinin sitelerin sorunları hakkında çözüm üretmek için çalıştığını belirten Cemil Çiçek, “Burayı önemsiyoruz burası Ankara’nın önemli bir değeri, Ankara’yı marka yapan ihracat alanında öne çıkan bir merkez. Sayın başkanın dile getirdiği sorunların bir kısmı milletvekilliği sorumluluğuyla ilgili değil. Ama milletvekili uğraşmalı yardımcı olmalı ilgili makamlarla görüşerek. Bir kısım işler başladı hükümet ve milletvekili üzerine düşeni yaptı, bu oluşumu oluşturan kuruluşlar üzerine düşeni yapmadı” dedi.

BELEDİYENİN VE ODA BİRLİKLERİNİN SORUMLULUĞU VAR

Fuar alanın sorumluluğunun belediye ve odalar birliklerinde olduğunu söyleyen Çiçek,  “Benim en çok önem verdiğim meclis başkanlığını bir kenara bırakarak 4 – 5 kere Büyükşehir Belediyesi’yle toplantı yaptığımız fuar alanı var. Sadece sizin bakımınızdan değil Orta Anadolu ve Ankara’nın en önemli ihtiyacı. Hareketliliği arttırmanın en önemli yolu uluslar arası fuar alanın kurulması olarak gördüm. Hükümet arsa tahsisini yaptı, milletvekili ve meclis başkanı olarak 4 -5 kere toplantı yaptık. Her şey karara bağlandı, temeli atıldı, şimdi fuar alanı inşaatı yürümüyorsa bunda belediyenin ve oda birliklerinin sorumluluğu vardır. Aşağı mahallenin muhtarı biz isek işi engelleyen aşağı mahallenin muhtarı.” diye konuştu.

KEÇİÖREN METROSUNA 2 MİLYAR PARA HARCADIK

Metro konusunda da ihtiyaçların karşılanacağını belirten Çiçek, “Şimdi bazı işler var belediyenin işi ama biz yardımcı olduk bakınız, Ankara’nın şimdi 3 alanda metro işletmesi var. Büyükşehir Belediyesi metroyu yapamadığı için biz devraldık. Biz Ankaralı milletvekilleri olarak bir kanun çıkarttık ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin tamamlayamadığı metroya 2 milyar para harcadık. Biz müdahale etmeseydik orası Ayaş tüneline dönerdi. Sitelere metro talebi var fuar alanına uzaması isteniyor bunları Türkiye yapar yapacaktır. Buranın bir arsaya ihtiyacı varsa biz bunu görüşürüz ve arsada buluruz inşallah. Ne zaman istiyorsanız hazinenin nerede arsası varsa sizin için tahsis ederiz. Mutabık olun bir yerde bir istikamette nerede istiyorsanız yardımcı oluruz” ifadelerini kullandı.             

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.