Çiftçilere müjde: Canlı hayvan pazarı ve borsası kuruluyor

Çiftçilere müjde: Canlı hayvan pazarı ve borsası kuruluyor

Gölbaşı Belediyesi tarafından, çiftçilere büyük kolaylık sağlayacak bir projeye imza atıldı. Belediyenin girişimleri sonucunda ruhsatı alınan canlı hayvan pazarı ve borsası, her pazartesi günü Oğulbey’de kurulacak.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek tarafından ilçedeki çiftçilere büyük kolaylık sağlayacak bir projeye daha imza atıldı. Tarım kenti olarak gördüğü Gölbaşı’nda canlı hayvan pazarı ve borsası kuruluyor. Gölbaşı Belediyesi’nin girişimleri sonucunda ruhsatı alınan canlı hayvan pazarı ve borsası, ilçedeki çiftçileri büyük kolaylık sağlayacak. Her pazartesi günü kurulacak olan Kurban Satış ve Kesim Merkezi, Oğulbey’de yer alacak. Temiz ve çiftçilerin ihtiyaçlarına uygun olarak inşa edilen alanın, Ankara’nın en gözde yeri olması planlanıyor.

baskan.jpg

KONTROLLER VETERİNERLER TARAFINDAN YAPILACAK

Hayvan Satış Yerlerinin Ruhsatlandırılma ve Denetleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hükümleri kapsamında hazırlanan Canlı hayvan pazarı ve borsası alanında, büyükbaş hayvan için 800 adet, küçükbaş hayvan için bin 660 adet ve tek tırnaklı 150 adet kapasitesi bulunacak. Hayvan pazarının kurulacağı günlerde, kontrolleri sağlamakla sorumlu olan yönetici veteriner hekim tarafından gerçekleştirilecek. Canlı hayvan pazarına ilişkin izinler Tarım ve Orman Bakanlığı Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından alındı.

dana.jpg

SINIRSIZ HİZMET İLE DONATILDI

Canlı Hayvan Pazarı ve Borsası kurulacak alanın içerisinde; 175 metrekare alana sahip idari bina, 1 adet güvenlik noktası, 2 adet zabıta noktası, 2 adet umumi banyo ve tuvalet binası, 500 araç kapasiteli 12 bin 500 metrekare alana sahip binek araç otoparkı, 120 ton kapasiteli su deposu ve 200 araç kapasiteli 5 bin 500 metrekare âlâna sahip tır otoparkı yer alıyor. Bunların yanı sıra sınırsız WiFi hizmeti sunacak tesis, güvenliği sağlamak amacıyla 24 saat boyunca kesintisiz izleme imkânı sunan 50 adet güvenlik kamerası ile donatıldı.

veteriner.jpg

HER PAZARTESİ KURULACAK

İleriki zamanlarda Et Entegre Tesisinde Gölbaşı’na kazandıracağının müjdesini veren Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Kurban Satış ve Kesim Merkezi hakkında şunları aktardı:

“Canlı hayvan pazarı ilçemize, çiftçilerimize hayırlı ve uğurlu olsun. Gölbaşı, Ankara’nın tarım ve hayvancılık merkezi. Aynı zamanda da alanı en geniş ilçelerinden bir tanesi. Hayvancılık ile uğraşan vatandaşlarımız başka ilçelere giderek hayvanlarını satmaya çalışıyorlardı. Yaptığımız girişimlerin sonucunda izinlerimizi aldık. Her hafta pazartesi günleri Ankara’nın en modern Kurban Satış ve Kesim Merkezi’nde canlı hayvan pazarımızı kuracağız. Canlı hayvan pazarı ile bütünleşik. Projelerimiz ile Gölbaşı’mızın kırsal ve kentsel alanlarında önemli bir dönüşümü sağlayacağız demiştik, her geçen gün bu amacımıza koşar adım ilerliyoruz.”

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.