Çiftçiye tam destek: Yüzde yüz hibeyle sebze fidesi

Çiftçiye tam destek: Yüzde yüz hibeyle sebze fidesi

Çubuk Belediyesi tarafından yetişilen sebze fideleri, çiftçiyi desteklemek ve yerli üretimi artırmak amacıyla 4 yıldır yüzde yüz hibe olarak dağıtılıyor. Bu yılda devam eden uygulama ile 20 Mayıs tarihinde, 1 milyon sebze fidesi çiftçi ile buluşacak.

Çubuk Belediyesi’nin kendi imkânları ile kurmuş olduğu, Lojistik Merkezi’nde yapılan seralarda üretilen 100 bin fide ile başlatılan çalışma ile gelinen noktada bugün sayı 1 milyon fideye ulaştı. Sebze fideleri, üreticiyi desteklemek ve yerli üretimi artırmak amacıyla 4 yıldır yüzde yüz hibe olarak Çubukta yaşayan çiftçilere dağıtılıyor. Bu yılda 1 milyon sebze fidesinin dağıtımının yapılacağı hibeye 2 bin çiftçi başvuru yaptı. Belirli şartları karşılayan çiftçiler 20 Mayıs tarihinde sebze fideleri ile buluşacak. Çiftçiler, bu sayesinde fide maliyetlerini yüzde yüze yakın düşürmüş olacak.

ubuk-belediyesi-fide-dagitimi2.jpg

“HERHANGİ BİR ÖDEME ALINMAYACAK”

Çubuk Belediyesi tarafından yüzde yüz hibe şeklinde dağıtılacak 1 milyon sebze fidesinin detayları hakkında bilgi veren Park Bahçeler Müdürlüğü Sera Görevlisi Ali Kuruçay, “1 ay önce salatalık, domates ve biber tohumlarımızı ektik. Ektiğimiz fideleri büyüterek, vatandaşlarımızın dağıtımı için hazır vaziyete getirdik. 20 Mayıs’a kadar da sıcaklılarını koruyarak, bakım işlemlerine devam edeceğiz. Fide dağıtımından, ÇKS dediğimiz çiftçi belgesi olan vatandaşlarımız yararlanacak. Belediye çiftçilere fidelerin yüzde yüz destek ile dağıtımını gerçekleştirecek. Vatandaşlardan sebze fideleri için herhangi bir ödeme alınmayacak” ifadelerini kullandı.

ubuk-belediyesi-fide-dagitimi.jpg

2 BİN ÇİFTÇİ BAŞVURDU

18 Mart’ta son bulan müracaat işlemine çok sayıda çiftçinin başvurduğunu aktaran Kuruçay, “Başvurular belediyemizin Park Bahçe Müdürlüğü’nden alındı ve şu anda fide dağıtımı için 2 bin çiftçimiz başvuruda bulundu. Önceliğimiz kadın ve genç çiftçilerimiz. Belediyemiz tarafından 4 yıldır devam eden dağıtımların, bu yıl 5’incisi gerçekleştirilecek. Burada asıl amaçlanan çiftçilerimize destek sağlayabilmek” şeklinde konuştu.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.