Çiftlik Bank büyüyor

Çiftlik Bank büyüyor

Kıbrıs merkezli Çiftlik Bank, hakkında 3 bakanlık tarafından soruşturma yürütülüyor olmasına rağmen yayılmaya devam edebiliyor. Çiftlik Bank bugün sadece Ankara’da 12 bayiye ulaşmış durumda.

Son dönemde saadet zinciri olduğu gerekçesiyle şikayet konusu olan Çiftlik Bank hakkında tartışmalar tüm hızla sürüyor. Çiftlik Bank için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile çeşitli kamu kuruluşlarının harekete geçip firma hakkında bazı yaptırımlar uygulamalarına rağmen Çiftlik Bank, her geçen gün daha da büyüyor ve ülke genelinde yeni bayilikler açıyor.

BAYİLİKLERİ 200'Ü GEÇTİ

ciftlik-bank11.jpg

Tartışmalar başlamadan önce Çiftlik Bank'ın bayilik sayısının 100'ün altında iken tartışmalar sonrası bayiliklerin 200'ü geçtiği ve her geçen gün yeni bayi açtığı görülüyor.  Çiftlik Bank'ın sadece Ankara'da 12 tane bayisi bulunuyor. Çiftlik Bank, Türkiye genelinde açtığı yeni bayileri tüm bilgileri ve fotoğrafları ile sosyal medya hesabından paylaşıyor. 

VATANDAŞ BİLE ŞAŞTI KALDI

Bazı vatandaşlar ise bayilik sayısındaki artışla ilgili firmanın sosyal medya hesaplarında şu yorumu yapıyor: "2 hafta önceye kadar 80 şubede idiniz geçen hafta 150 ne ara 200 oldunuz. Tüm şubelerinizin yerini belli eden bir liste var mı?"  Firma hakkında tartışmalar ve incelemeler sürerken Çiftlik Bank'ın üyeleri için "dev" kampanyalar başlattığı da görülüyor. Yeni üye alımlarının durdurulması nedeniyle Çiftlik Bank üye sayısı ise 300 binde kaldı. Firmanın resmi internet sitesine de şuan erişim yok. 

BAKAN TÜFENKCİ, ÇİFTLİK BANK'A YÜKLENDİ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Çiftlik Bank ile ilgili geçtiğimiz günlerde şu açıklamaları yaptı: "Özellikle son zamanlarda somut mal ve hizmet satışı olmadan internet üzerinden, sanal alemde yüksek kar vaatleri sunarak; kimi oyun pazarladığını ifade ederek kimi sanal paralar pazarladığını ifade ederek kimileri sanal çiftlikler kurduklarını ve bazı yerlerde gerçek çiftlikler kurduklarını ifade ederek reel anlamda piyasalarla örtüşmeyen kar vaatleri sunarak, insanları aldattıklarını ve belli bir sistem ile bir anlamda saadet zinciri kurdukları görülüyor. Bunlar kimi zaman telefon satışı şeklinde, oyun satışları şeklinde oluyor, sanal bir mal ticareti şeklinde oluyor. Ama baktığımız zaman tamamı tüketiciyi, vatandaşı aldatıcı anlamda bir ticaret teşkil ettiklerini, sonuç itibariyle dolandırıcılığa kadar giden bir sistemi kurguladıklarını görüyoruz" 

İNCELEME SÜRÜYOR

"Bununla ilgili en son Çiftlik Bank'ın 'bank' kelimesinden dolayı biz 3 ay reklamlarını durdurma cezası vermiştik. Çünkü Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu'ndan 'bank' kelimesini kullanmak için izin alınması gerekiyor. Böyle bir izin almadan faaliyete geçtikleri için reklamlarını durdurduk. Ama esas faaliyetleriyle ilgili incelemeleri de son aşamaya getirdik.
Burada gerçekten bir ticaret var mı yok mu? Arkadaşlarımız bunu etraflıca inceliyorlar. Sanal anlamda bir saadet zinciri oluşturma teşebbüsü olduğu görülüyor. Ama bunun somut raporlarla sabitlenmesi lazım. İnşallah kısa zamanda müfettişlerimiz raporlarını sonlandırırlar. Bunu da sizlerle paylaşırız. Ama ben bir kez daha vatandaşlarımızı uyarıyorum. Özellikle internet üzerinden, sanal alemde somut bir ticarette mal alım satımına dayanmayan, piyasanın çok üzerinde kar getirdiğini ifade eden sanal ticarette konusunda çok dikkatli olmalarını ve bu tür yaklaşımlara dikkatlice bakmalarını aksi takdir de büyük anlamda zarar göreceklerini geçmişteki tecrübelerde bize gösteriyor." 

ÇİFTLİK BANK İDDİALARI KABUL ETMİYOR

ciftlik-bank-sube-tepkisi.png

Çiftlik Bank sanal ortam üzerinde oyuncuların kurmuş oldukları çiftliklerine paralel olarak reelde şarküteri açıyor. Türkiye'nin her bölgesinde ve her noktasında açılan reel şarküteri ve bayileri ile oyundaki gelişimlerin gerçek kazanca dönüştürüldüğü iddia ediliyor. Çiftlik Bank yönetimi ise hakkındaki iddiaları yalanlıyor ve sosyal medya üzerinden şu paylaşımı yapıyor: "Son zamanlarda Çiftlik Bank ailemize, firmamıza yapılan karalama çalışmalarına, büyümemize engel olma çabalarına karşı hep birlikte dimdik durduk." 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.