Çin zulmediyor dünya sessiz kalıyor

Çin zulmediyor dünya sessiz kalıyor

Çin'in Doğu Türkistan'da Müslüman Uygurlara uyguladığı zulümler Güvenpark'ta şiddetle kınandı. Burada bir konuşma yapan Memur - Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, Çin zulmünün yeniden hortladığını belirterek, dünyanın bu duruma sessiz kaldığını söyledi.

SELİM ERCAN / HABERVAKTİM-

Çin'in  Doğu Türkistan'da Müslüman Uygurlara uyguladığı zulümler Güvenpark'ta protesto edildi. Burada bir konuşma yapan Memur - Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, "Uygur Türkleri  yine Çin kuşatması altına alınarak, 1949 yılında geçekleştirilen  Çin Komünist devrimi sonrasında  başlatılan toplu katliamlar ve asimilasyon uygulamaları sistematik bir de sürdürülmektedir. İnsan haklarını korumakla mükellef Uluslararası kuruluşlar ve Dünya sessizliğini korumaya devam etmektedir" dedi.
MÜSLÜMANLAR SUÇLU SAYILIYOR
Dünyanın  hiçbir ülkesinin  Doğu Türkistan kadar uzun süre zulme maruz kalmadığını dile getiren Kır, "Özellikle 11 Eylül 2001 yılından sonra dünya çapında başlatılan 'Terörizme karşı güç oluşturma' furyası, Çin için  Uygur Müslüman Türkleri üzerindeki zulüm ve işkence  baskısını arttırmak için büyük bir bahane olarak değerlendirilmiştir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.