Çitlekçi Kuruyemiş işi büyütüyor: Temelli’ye 15 milyon dolarlık enerji yatırımı yapacak

Çitlekçi Kuruyemiş işi büyütüyor: Temelli’ye 15 milyon dolarlık enerji yatırımı yapacak

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da 12. şubesini açan Çitlekçi büyümeye gidiyor. Çitlekçi Kuruyemiş’in sahibi olan Tunçlar Holding’in, Temelli’ye 15 milyon dolarlık dev bir enerji yatırım yapacağı öğrenildi.

Kırıkkale merkezli Çitlekçi Kuruyemiş’in sahibi Tunçlar Holding, Ankara’daki yatırımlarını artırıyor. İlk Sayfa muhabirinin edindiği bilgilere göre holding, Temelli organize sanayi bölgesinde 15 milyon dolarlık dev bir yatırım yapacak.

Daha çok kuruyemiş sektöründeki yükselen markası Çitlekçi ile tanınan Tunçlar Holding’in ana üretim merkezi Kırıkkale’de bulunuyor. 40 bin metrekarelik tesiste hummalı bir çalışma yürüten Çitlekçi, Orta Doğu’da 5 ülkeye ihracat yapıyor.

3-003.jpg

ÇİTLEKÇİ MARKASI BÜYÜDÜ

Gıda sektöründe 45 yıldır hizmet veren Tunçlar Holding, 12 yıl önce Çitlekçi markası ile perakende sektörüne adım attı. Sonrasında inşaat ve enerji sektörüne yatırımlar başladı.

Şirket Türkiye genelinde 1200’den fazla vatandaşı istihdam ediyor.

Çitlekçi geçtiğimiz sene yüzde 175 müşteri artışı sağladı ve 2023 yılında 21 milyona yakın ziyaretçi ağırladı.

2-002.jpg

TEMELLİ’YE YATIRIM ARTTI

Temelli, geçtiğimiz yıllarda aldığı yatırımlar ile kimsenin bilmediği bir taşra ilçesinden, tam teşkilatlı bir üretim merkezine dönüştü.

Başkent Organize Sanayi Bölgesi, Anadolu Organize Sanayi Bölgesi, Ankara Sanayi Odası 2. Ve 3. Organize Sanayi Bölgeleri ilçenin çehresini değiştirdi. On binlerce kalifiye personelin görev yaptığı bölgedeki üretim verileri yüz güldürüyor.

Son olarak ASELSAN'ın Hava Savunma Test ve Entegrasyon Merkezi’nin Başkent Organize Sanayi Bölgesi arazisinde faaliyete geçeceği duyuruldu. Bölge hem kamudan hem özel sektörden yatırım almaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.